Setari Cookie-uri

Iesite din pagini de basm: Cele mai fascinante 16 castele din lume

Te-ai intrebat vreodata cum ar fi sa traiesti intr-un basm adevarat? Iar acasa sa insemne unul dintre cele mai frumoase castele din lume?

Castelul Peles, Romania

castelul peles Foto: cge2016, Shutterstock

Frumusetea Castelului Peles este cunoscuta dincolo de granitele Romaniei, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Resedinta de vara a regilor Romaniei, a fost construit la dorinta regelui Carol I intre anii 1866 – 1914. Castelul Peles are caracter de unicat atat prin valoarea sa istorica, dar si artistica si ramane unul dintre cele mai importante monumente din Europa.

Palatul Catherine, Rusia

castele Foto: Anton_Ivanov, Shutterstock

Un ansamblu uimitor aflat in orasul Pushkin, la 25 de kilometri sud-est de Saint Petersburg, palatul a fost resedinta de vara a tarilor rusi, o construcile absolut superba in stil rococo. Considerat unul dintre cele mai frumoase edificii din intreaga lume si un simbol al Rusiei, monumenutul colorat in albastrul cerului nu poate trece neobservat, atat din pricina unicitatii, cat si a lungimii impresionante de 325 de metri.

Citește și:

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.