Setari Cookie-uri

Locuri de poveste: cele mai frumoase destinatii pe care sa le vizitezi iarna

Destinatii de iarna incredibile care invaluie orice turist care le trece pragul intr-o simfonie magica.

Peisaje de iarna care iti taie respiratia, locuri desprinse din pagini de basm, nopti friguroase si pline de mister, toate acestea le poti descoperi in aceste destinatii fascinante de pe scena lumii, care se transforma ca prin minune atunci cand sunt atinse de bagheta magica a iernii.

Cele mai frumoase destinatii de vizitat iarna

1. Bergen, Norvegia

destinatii de iarna Foto: Tatyana Vyc, Shutterstock

Orasul minune din Norvegia, aflat la mijlocul dintre suprematia muntelui si adancimea impresionanta a marii se transforma in perioada de iarna intr-un loc cu totul si cu totul fascinant. Bergen este ca o poarta fermecata prin care poti patrunde in lumea mirifica a fiordurilor. Din acest oras poti explora frumusetea salbatica a naturii si te poti bucura de o experinta cu totul deosebita plimbandu-te pe stradutele cu cladiri viu colorate.

2. Salzburg, Austria

locuri de vizitat iarna
Foto: canadastock, Shutterstock

Citește și:

Paseste pe urmele lui Mozart in decorul paradisiac al orasului Salzburg. Despre acesta se spune ca este unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei si ca odata ce ai pasit pe strazile acestuia inima ta va fi cucerita pentru totdeauna. Iarna, Salzburg are un farmec aparte, care invaluie orice turist in note de simfonie magica.

3. Tallinn, Estonia

imagini de iarna foto: dimbar76, Shutterstock

Centrul istoric medieval din orasul Tallinn este un rasfat pentru privire pe parcursul intregului an, insa in perioada de iarna acesta se transforma intr-un loc de basm. Doua-trei zile sunt suficiente pentru a explora orasul din povestile pentru copii si a te bucura de aerul sau medieval si de minunatiile care abia asteapta sa fie descoperite. In Tallinn poti ajunge cu feribotul fie din Helsinki fie din Sankt Petersburg.

4. Bled, Slovenia

locuri de vizitat iarna
Foto: Fesus Robert, Shutterstock

Citește și:

Renumita statiune montana din Slovenia, situata in Alpii Iulieni, pe malul lacului Bled, in mijlocul caruia se afla o mica insula (Blejski Otok) unde se afla o manastire medievala (Biserica Sf. Maria). Frumusetea de basm a statiunii Bled este mult mai ravasitoare pe timp de iarna, atunci cand pitorestii Alpi Iulieni imbraca vesmintele albe.

5. Zagreb, Croatia

destinatii de iarna
Foto: Phant, Shutterstock

Zagreb este un oras ideal de vizitat pe timp de iarna. Indiferent cat de rece este vremea te poti incalzi usor cu o ceasca de vin fiert sau cu dulciuri traditionale. In perioada sarbatorilor de iarna centrul orasului, rezervat pietonilor si faimoaselor tramvaie albastre, se trezeste la viata prin luminitele spectaculoase, iar pe strazile de poveste se simte aroma castanelor fierbinti si vin fiert.

6. Bruges, Belgia

locuri de vizitat iarna
Foto: idebe, Shutterstock

Citește și:

Cu stradutele pietruite, canalele misterioase inghetate si arhitectura care seamana cu turta dulce, Bruges este fara doar si poate unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in timpul lunilor de iarna. Mai ales in ianuarie si februarie, cand pietele centrale nu sunt atat de populate si poti avea superbul oras doar pentru tine.

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.