Setari Cookie-uri

Locuri de poveste: cele mai frumoase destinatii pe care sa le vizitezi iarna

Destinatii de iarna incredibile care invaluie orice turist care le trece pragul intr-o simfonie magica.

7. Zermatt, Elvetia

destinatii de iarna Foto: Oliver Foerstner, Shutterstock

Desprinsa din pagini de basm, statiunea Zermatt, aflata in inima Alpilor este locul ideal pentru iubitorii sporturilor de iarna. Zermatt se intinde pe o distanta de 10 km, de la Pasul Theodul, la granita cu Italia si este renumit pentru activitatile montane si resorturile de schi. Mai mult decat atat, aici nu este permis accesul masinilor pentru a nu polua aerul montan deosebit. Prin zona trece si spectaculoasa cale ferata cunoscuta sub numele de Gornergratbahn, aflata la cea mai mare altitudine din Europa, mai exact 3089 m.

8. Chamonix, Franta

destinatii de iarna Foto: Nataliya Nazarova, Shutterstock

Una dintre cele mai frumoase zone montane ale Europei si locul unde iarna se dezvaluie in toata splendoarea ei. Statiunea Chamonix, situata in partea de nord a Alpilor, la poalele masivului Mont Blanc, se afla foarte aproape de granita dintre Franta, Elvetia si Italia, mai exact la 15 km de Elvetia si 15 km de Italia. Valea Chamonix este renumita pentru practicarea sporturilor de iarna si schi extrem. Cu toate acestea este mai mult decat o statiune de schi, Chamonix este un oras istoric superb cu un amestec ecletic de lucruri inedite de facut.

Citește și:

9. Rovaniemi, Finlanda

destinatii de iarna
Foto: Roman Babakin, Shutterstock

Orasul fascinant aflat in Laponia Finlandeza si cel mai nordic punct in Finlanda unde poti ajunge cu trenul. Rovaniemi este un paradis de iarna si are renumele de „sediul lui Mos Craciun”. Una dintre cele mai frumoase destinatii de iarna, un loc superb care si-a pastrat unicitatea si a rams un taram al padurilor nesfarsite, al traditiilor si ale fenomenelor naturale nemaintalnite. Ca sa nu mai spun, ca aici ai sansa sa-l intalnesti pe adevaratul Mos Craciun.

10. Edinburgh, Scotia

locuri de vizita iarna Foto: Heartland Arts, Shutterstock

Edinburgh se transforma intr-un taram de poveste pe timp de iarna si este un loc special in care poti avea parte de tot felul de activitati. Lunile de iarna sunt ideale pentru a explora centrul medieval, alaturi de castelul sau invaluit intr-o atmosfera misterioasa care farmeca orice trecator. In Ediburgh se poate ajunge din orasul Glasgow, o alta bijuterie a Scotiei, intrucat din Romania exista zboruri directe doar catre Glasgow.

Citește și:

11. Hallstatt, Austria

destinatii de iarna
Foto: Dzerkach Viktar, Shutterstock

Inca de prima data cand am dat peste o imagine cu superbul Halstatt mi-am zis ca trebuie sa ajung acolo si sa ma bucur, macar pentru cateva clipe, de atmosfera unica ce il inconjoara. Hallstatt este unul dintre cele mai frumoase si pitoresti locuri din lume, aflandu-se la mai putin de 100 de km de Salzburg. Considerat cel mai spectaculos sat din lume si unul dintre acele locuri care ne demonstreaza inca o data ca paradisul poate fi gasit pe Pamant.

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.