Setari Cookie-uri

31 locuri magice din lume pe care trebuie să le vizitezi

Pământul ăsta, pe care suntem niște călători grăbiți, este mult prea frumos pentru ca viața să ni se pară plictisitoare și fără rost. Știu, vei spune că ai nevoie de bani mulți ca să vezi lumea și ca să ai acești bani trebuie să muncești la fel de mult, iar dacă muncești nu o să mai ai timp să vizitezi nimic.

Atâtea piedici, atâtea scuze, atâtea motive să nu ne bucurăm... când o excursie bine organizată, din timp, ne-ar putea aduce la costuri acceptabile și la o experiență vindecătoare pentru sufletul nostru.

Și chiar de-ar fi să nu-mi ajungă viața să vizitez toate pe care le-am pus pe listă, tot îmi face plăcere să visez cu ochii deschiși. Dacă mă înțelegi sau dacă vara asta intenționezi să mergi într-un loc cu totul și cu totul deosebit, iată recomandările mele:

Drumul Dark Hedges, Irlanda de Nord

The Dark Hadges este un drum îngust care leagă Ballycastle şi Ballymoney, două localităţi nord-irlandeze, și peste care, spune legenda, domnește o "femeie în gri" - posibilă fantomă a unei servitoare asasinate în mod misterios în urmă cu mai multe secole.

Citește și:

Nu mulți s-au aventurat pe acest drum, însă interesul a crescut după ce drumul a folosit la filmările serialului Urzeala Tronurilor.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Pfeiffer

Parcul Național Tasman, Australia

Blow Hole și Tasman Arch sunt doar două dintre neobișnuitele formațiuni geologice care se regăsesc în Parcul Național Tasman. Un parc de o frumusețe robustă, cu unele dintre cele mai uimitoare peisaje de coastă găsite oriunde în Australia.

Deloc surprinzător, parcul oferă unele dintre cele mai bune plimbări de coastă din țară. O plimbare de aproximativ două ore care dezvăluie priveliști de vis ale oceanului, ale insulelor de pe țărm, plajelor cu nisip alb și o cascadă care se prăbușește în mare.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Benny Marty

Podul diavolului, Germania

Rakotzbrucke, sau Podul diavolului, a fost construit în anul 1860 de către cavalerii orașului din apropiere și proiectat astfel încât să formeze un cerc perfect împreună cu reflecția sa în apă. Este un pod care atrage sute de turiști, fiind un pod din categoria celor mai frumoase poduri din lume, însă este interizisă traversarea lui.

Citește și:

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Vadim Ozz

Albarracin, Spania

Albarracin este un oraș din regiunea Aragon a fost construit pe pantele unui munte și este înconjurat aproape în întregime de apele Râului Guadalaviar. În anul 1961 este listat ca fiind Monument Național și parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, iar în 1996 primește Medalia de Aur în Domeniul Artelor Frumoase.

Albarracin este un oraș constituit din case suspendate separate de străduțe înguste, numeroase clădiri pitorești, case, palate, castele, lăcașe de cult, toate construite după aceași linie arhitecturală.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Iakov Filimonov

Canionul Fjadrargljufur, Islanda

Islanda este fără doar și poate una dintre cele mai fascinante țări din lume, recunoscută pentru vulcanii activi și izvoarele geotermale.

Citește și:

Adesea trecut cu vederea, Canionul Fjadrargljufur datează din vremea ultimei Epoci de Gheață, având o adâncime de 100 de metri și lungimea de 2 km. Străbătut de râul Fjadra, Canionul Fjadrargljufur i-a atras atenția lui Justin Bieber, care și-a filmat aici videoclipul piesei I'll Show You. Merită să aruncați o privire pentru a admira splendoarea canionului.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Jacinto Marabel Romo

Provincia Gansu, China

De o frumusețe fascinantă, Provincia Gansu ascunde o poveste încă dureroasă ce reamintește una din cele mai mari catastrofe naturale ale secolului al XX-lea. Într-o zi de 16 decembrie, un cutremur a lovit așezarea cu o intensitate distructivă maximă de 12 pe scara Mercalli, provocând peste 650 de alunecări de teren și un număr de 230.000 până la 310.000 de victime.

Citește și:

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By M. Scheja

Parcul Național Lencois Maranhenses, Brazilia

În timpul sezonului ploios, Parcul Național Lencois Maranhenses oferă una dintre cele mai spectaculoase priveliști naturale din lume, ploile abundente lăsând în urma lor, între dunele de nisip, lagune cu o adâncime de până la 4 metri și o temperatură de 30 de grade.

Dunele şi lagunele din parc se întind pe o suprafaţă de peste 1.500 de kilometri pătraţi.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Pakawat Thongcharoen

Muntele Roraima, Venezuela

Cu o înălțime de 2810 metri, Muntele Roraima este cea mai mare formațiune de acest gen de pe platoul din America de Sud. În același timp, și una dintre cele mai vechi formațiuni geologice de pe Pământ. Multe dintre speciile găsite aici sunt unice în lume, printre acestea numărându-se plante rare, cascade alimentate de torente din ceruri și cea mai mica broscuță preistorică întâlnită până acum.

Citește și:

Frumusețea Muntelui Roraima l-a inspirat pe Arthur Conan Doyle să scrie cartea “Lumea pierdută“, dar și pe scenariștii unor filme precum Avatar, sau filmul “Up”.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Adwo

Lacul Moraine, Canada

Lacul Moraine se află în Parcul Național Banff, în Alberta, Canada, la o înălțime de aproximativ 6180 de metri. Turiștii care vin să admire superbul peisaj pot practica și numeroase activități, cum ar fi parcurgerea pe jos a traseului Rockpile - un drum cu o lungime de 300 de metri care presupune și urcarea în altitudine cu 24 de metri.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Zhukova Valentyna

Canionul Antilopei, America

Canionul Antilopelor a luat naștere prin eroziunea gresiei din Navajo, în special datorită inundaţiilor dar şi altor procese geologice complexe care au condus cu paşi mărunţi la formarea pereţilor înalţi. Cu timpul, eroziunea a determinat formare unor coridoare din ce în ce mai adânci şi s-au transformat în diverse forme pe suprafaţa stâncilor.

Citește și:

Accesul în canion este permis doar împreună cu ghizii specializați din cauza ploilor din sezonul musonic, care pot inunda rapid canionul, fapt ce a dus la decesul a 11 turiști în 1997.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Yongyut Kumsri

Catedrala de marmură, Patagonia

Catedrala de marmură este situată pe al doilea cel mai mare lac din America de Sud, General Carrera din Patagonia. Curioșii și iubitorii de frumos sunt nevoiți să parcurgă 1.300 de kilometri, din capitala Santiago până în oraşul Coyhaique, după care alţi 320 de km, pe teren accidentat, până la lacul General Carrera.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By San Hoyano

Meteora, Grecia

Situată între munții Koziakas și Antichassia, Meteora este o zonă formată din stânci în vârful cărora se află mânăstiri și schituri. Dacă în secolul al XV-lea numărul mănăstirilor depășea cifra 20, în prezent, mai sunt locuite mai puțin de 10 lăcașuri sfinte.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Sergey Novikov

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.