Setari Cookie-uri

31 locuri magice din lume pe care trebuie să le vizitezi

Pământul ăsta, pe care suntem niște călători grăbiți, este mult prea frumos pentru ca viața să ni se pară plictisitoare și fără rost. Știu, vei spune că ai nevoie de bani mulți ca să vezi lumea și ca să ai acești bani trebuie să muncești la fel de mult, iar dacă muncești nu o să mai ai timp să vizitezi nimic.

Lacul Sorvagsvatn, Insulele Feroe

Lacul Sorvagsvatn este cel mai mare lac din Isulele Feroe şi este situat la 27 de metri deasupra nivelului mării.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Sky Cinema

Parcul Național Zhangjiajie, China

Parcul Zhangjiajie este considerat cel mai frumos parc al Chinei, fiind recunoscut nu doar pentru priveliștele fascinante, ci și pentru potecile labirint și peșterile din stânci. Peisajul desprins parcă din alte lumi a reprezentat sursă de inspirație pentru munții zburători din filmul lui James Cameron - Avatar.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Manamana

Parcul Național Hitachi, Japonia

De cinci ori mai mare decât Disneyland-ul japonez, parcul național Hitachi ocupă peste 350 de hectare, deși doar 55% din el este utilizat. Este împărțit în șapte zone și poate fi explorat cu autobuzul sau cu bicicleta.

Citește și:

Indiferent de anotimp, parcul este un paradis al florilor, aici găsindu-și loc plante și flori spectaculoase aduse din toate colțurile lumii, care înfloresc în perioade diferite ale anului.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Navapon Plodprong

Petra, Iordania

Orașul de piatră - Petra - este unul dintre cele mai celebre situri arheologice din lume, descoperit în 1812. Templele sale săpate direct în stâncă înscriu acest loc pe lista celor 7 minuni ale lumii, cel mai cunoscut templu fiind „Trezoreria” în stil grecesc, cu o înălțime de 42 m, unde s-au filmat scene din filmul Indiana Jones.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Pocholo Calapre

Podul suspendat Capilano, Vancouver

Podul suspendat Capilano este una dintre cele mai memorabile atracții din Vancouver. Aflat în apropierea orașului și înconjurat de păduri, Capilano are o lungime de 140 de metri și se află la o altitudine de 70 metri deasupra unui râu.

Citește și:

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Songquan Deng

The Château de Marqueyssac, Franța

The Château de Marqueyssac este una dintre cele mai romantice și mai frumoase grădini din Franța, fiind și în prezent cea mai vizitată grădină din Perigord.

Grădina a fost amenajată de unul dintre ucenicii lui André Le Nôtre in stilul grădinilor de la palatul Versailles și combină peste 150.000 de arbuști de buxus, pini, tei și vegetație mediteraneană.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By CSP

Ghețarul Vatnajokull, Islanda

Vatnajokull este cel mai mare ghețar al Islandei, dar și primul din Europa. Atrage anual mii de turiști, care vin să îl vadă în toată splendoarea lui, dar să și admire peșterile sale.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Zhukova Valentyna

Cappadocia, Turcia

Cappadocia este o așezare magică situată la 320 de km de Ankara, alcătuită din peșteri, tuneluri și orașe subterane săpate în urmă cu peste 3.000 de ani, de către hitiți. Printre atracțiile orașului se numără: orașul Goreme, muzeul în aer liber din Goreme, lacul vulcanic Nar, canionul Ihlara, Valea Iubirii, Valea Porumbeilor, castelul Uchisar și casele în grote, Valea Călugărilor (Pasabag), atelierele de ceramică și zborul cu balonul.

Citește și:

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By MuratArt

Terasele de orez, Vietnam

Terasele de orez din Vietnam alcătuiesc peisaje deosebit de atrăgătoare nu doar pentru iubitorii de orez. Sa Pa, Mu Hang Chai, Y Ti și Hoang Su Phi sunt patru dintre atracțiile cu cele mai fascinante terase de orez.

În funcție de anotimp, treptele verzi de orez, supraetajate în jurul crestelor muntoase, își schimbă culoarea, în septembrie-octombrie fiind cu adevărat coapte.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Sirisak Baokaew

Ghețarul Perito Moreno, Argentina

Perito Moreno, cel mai celebru ghețar din America de Sud, se află la granița dintre Argentina și Chile, la 78 de kilometri de orașul El Calafate, în partea de sud-vest a provinciei Santa Cruz.

Ghețarul are o suprafață de 250 de kilometri pătrați și o înălțime medie a gheții de 74 de metri deasupra lacului Argentino.

Citește și:

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Galyna Andrushko

Insulele Lofoten, Norvegia

În Lofoten se ajunge după 18 ore de călătorie: trei avioane schimbate și 5 ore cu feribotul, însă ce se află la finalul călătoriei poate fi cel mai frumos loc în care ai ajuns vreodată. Insulele Loften se situează în apele Mării Norvegiei, dincolo de Polul Nord. Activitatea de bază și principala sursă de venit a locuitorilor este pescuitul.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Andrey Armyagov

Chefchaouen, Maroc

Chefchaouen este orașul albastru al Marocului, singurul loc în care ai ocazia să vezi toate nuanțele de albastru în același peisaj. După plimbarea pe străzile fascinante ale Medinei, vizitează piața Outa el Hammam, acolo unde se impune o fortăreață din secolul al XV-lea în interiorul căreia vei descoperi o grădină verde, o galerie de artă contemporană și un muzeu etnografic.

Citește și:

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Vixit

Marele Canion, America

Despre Marele Canion se spune că a fost creat de Fluviul Colorado în urmă cu 6 milioane de ani. Acesta se întinde pe o lungime de aproximativ 447 Km; lățimea lui oscilează între 400 m și 24 Km, iar adâncimea maximă este de circa 1.600 m.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Galyna Andrushko

Templele Ellora, India

Templele Ellora sunt 34 la număr și se găsesc sculptate în Muntele Charanandri. Există 12 temple budiste, 17 temple hindușe și 5 temple ale ritului jain, toate construite între secolul VI și secolul X.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Alexander Mazurkevich

Stânca Mont Saint-Michel, Franța

Nu mai înaltă de 78 m, stânca Mont Saint-Michel constituie unul dintre cele mai vizitate locuri din Franța, cu peste 3 milioane de vizitatori pe an. Drumul pavat a fost construit în anul 1879, pentru ca pelerinii să nu fie înghițiți de nisipurile mișcătoare.

Citește și:

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Canadastock

Scările Haiku, Hawaii

Scările Haiku, sau Scara spre Rai, numără 3.922 de trepte, late de 45 de cm, și oferă un peisaj care ne lasă fără respirație. Primele trepte încep în Valea Haiku și urcă 853 de metri la un unghi de 30 de grade. Prima scară a fost construită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și era din lemn.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Nicole S Glass

Huacachina, Peru

În mijlocul deșertului Atacama se află un oraș-oază... o așezare turistică ce poartă denumirea de Huacachina și care găzduiește nu mai mult de 96 de suflete. Aflată la 4 km de orașul Ica, Huacachina se mândrește cu o sumedenie de locuri de distracție, magazine, hoteluri rustice, dar și o lagună.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Cristina Stoian

Lacul roz Hillier, Australia

Fără să existe încă o explicație a culorii care dă farmec acestui lac, Hillier este considerat una dintre minunile Australiei. Lacul are o lungime de aproximativ 600 de m și este înconjurat de o plajă de nisip, păduri de niaouli și eucalipt.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Phassa K

Vulcanii noroioși, România

Vulcanii noroioși reprezintă una dintre cele mai interesante rezervații mixte (geologică și botanică) din România, dar și unul dintre cele mai frecventate obiective turistice.

Vulcanii noroioși s-au format în urma erupțiilor de gaze provenite de la peste 3.000 de metri adâncime.

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Sursa Foto: Shutterstock/By Danny Iacob

"Adevărata călătorie de descoperire nu înseamnă a căuta noi peisaje, ci a privi totul cu alți ochi." – Marcel Proust

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Marktucan

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.