Călătorii tematice: Cum am descoperit echitația

Călătorii tematice: Cum am descoperit echitația

Iubesc să călătoresc, să fac fotografii și să descopăr poveștile și oamenii locurilor în care ajung. Și cum, pentru mine fiecare călătorie este prilej de a mai învață ceva și de a veni acasă cu sufletul mai bogat, așa a fost și în acea luna aprilie 2016 când primăvară a venit devreme și am ajuns pentru prima dată în vacanță la un centru de echitație. 

Ascultându-l pe Ionuț vorbind despre cai și echitație am înțeles că el chiar a construit locul acesta din suflet și că își dorește să ajungă aici cât mai mulți oameni care să aprecieze ce se găsește aici: natură, aer curat, plimbări călare pe dealurile și văile din jur, tihna. Spre deosebire de alte centre de echitație construite lângă marile orașe, aici la Runcu ai nenumărate trasee pe care le poți parcurge călare iar acest lucru pot spune că m-a fermecat încă de la început. Nu de-alta, însă îmi plac mult plimbările pe jos în natură iar oportunitatea de a face asta călare devenea interesantă. Retail jobs

Prima lecție de echitație am avut-o în a doua zi a călătoriei mele și am resimțit o ora ca fiind jumătate de zi. De la emoții!

Când am ajuns în manej Steward era pregătit deja, mă aștepta alături de antrenor. Mi-am pus toca (casca de protecție), am învățat să îmi reglez scărițele în funcție de înălțimea mea, mi s-a făcut instructajul pentru a fi în siguranță atât pe cal cât și pe lângă cal și a urmat încălecarea. Odată ajunsă acolo am observat că mă simțeam confortabil și îmi plăcea faptul că vedeam acum totul de la înălțime. Începutul era promițător. La primul pas pe care l-a făcut Steward, însă, emoțiile mele s-au dublat. Nu eram pe o mășinărie cu instrucțiuni de utilizare ci pe o ființă vie, cu voință proprie, pe care nu știam cum să o gestionez.

Cu ajutorul instructorului extrem de răbdător care mi-a explicat fiecare mișcare a calului am învățat să stau corect în șa, să pornesc și să opresc calul singură, să merg cu el stânga-dreaptă. Am făcut ture la pas în manej. La început însoțită de instructor la sol, apoi singură. Și ce triumfătoare mă simțeam! Cred că acesta a fost momentul în care mi-am conștientizat zâmbetul de pe față deși inima bătea mai să îmi sară din piept. Am încercat apoi să fac trap simplu și trap săltat, iar până la finalul lecției emoțiile s-au mai domolit și am putut să mă bucur de experiența întreagă.

Vizionare placuta


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri