Călătorii tematice: Cum am descoperit echitația

Călătorii tematice: Cum am descoperit echitația

Iubesc să călătoresc, să fac fotografii și să descopăr poveștile și oamenii locurilor în care ajung. Și cum, pentru mine fiecare călătorie este prilej de a mai învață ceva și de a veni acasă cu sufletul mai bogat, așa a fost și în acea luna aprilie 2016 când primăvară a venit devreme și am ajuns pentru prima dată în vacanță la un centru de echitație. 

Deși durase numai o oră, aveam impresia că a trecut jumătate de zi la cât de intens am simțit fiecare minut. Mă simțeam mai bine ca niciodată și mult mai curioasă legat de următoarea lecție. Dacă am învățat atâtea lucruri într-o singură lecție, îmi imaginam că deja de la următoarea trec la nivelul urmaăor, merg la galop! Urmând ca apoi să străbat călare dealurile din jur. Retail jobs

De la această primă experiență și până acum am pierdut șirul orelor petrecute în șa. Unele au fost în cadrul plimbărilor călare în natură iar altele în cadrul lecțiilor de echitație care m-au ajutat să conștientizez cât de important e să știi să comunici cu calul – care îți este întotdeauna partener de drum și e esențial să vă înțelegeți și să mergeți în aceeași direcție (atât la propriu, cât și la figurat!).

În primăvara lui 2016 am descoperit echitația prin călătoria pe care am sumarizat-o mai sus. De atunci am învățat să am răbdare și să învăț puțin câte puțin despre cai și despre echitație. Despre comunicare și despre cum să am grijă atât de mine, cât și de partenerul meu de plimbări – calul. Despre cum să mă bucur de liniște și plimbări călare străbătând dealuri, păduri și pășuni.

De atunci și până acum am fact cunoștință și cu restul “Blondelor de la Potcoava” (nume dat de către turiști cailor de aici pentru că numai Steward este băiat, restul fiind fete), însă parcă tot cu Steward m-am întâlnit de-a lungul timpului mai mult.

Potcoava mi-a devenit o a două casă și, cum ajung la ei de câteva ori de an, de 3 ani încoace am început să organizez la ei tabere tematice de echitație (cei care mă cunosc știu deja că organizez tabere tematice cu blogul meu de călătorie, toate fiind inspirate din pasiunile proprii și având concepte cât mai creative). În cadrul acestora participanții au parte de o experiență extraordinar de frumoasă în preajma cailor și au ocazia să cunoască echitația de la zero și să se bucure de fiecare moment: să învețe să comunice cu calul atât la sol cât și călare, să învețe să pregătească echipamentul și calul pentru lecția de echitație sau plimbarea călare, să afle cât de diferite sunt orele petrecute în manej – deci loc cunoscut de cal, față de cele din natură – din afară manejului, în care calul este atent la toate sunetele, mirosurile și mișcările din jur.

Vizionare placuta


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri