Setari Cookie-uri

Revelion în Malta, 2024

Istorie, tradiții și lecții minunate, pentru orice turist, în stil manierist, baroc și medieval. O lume cu splendori și comori ce trebuie descoperite. O lume în care pășești valsând și în care vei avea chef de hoinăreală, de o mâncare foarte bine gătită, de un vin pe care să îl sorbi fără grabă la terasele din orașele mirifice ca Bigu, Mdina, St. Julian's, sau poate Valetta.

Vei găsi aici un tablou pe care nu ți-l poți imagina fără să vezi pe viu ce frumuseți ascunde aceasta țară plină de farmec și tradiție. Te vor impresiona Laguna Albastră, Grota Albastră, dar mai ales orașul Valetta, capitala cu multele clădiri fascinante din timpul Cavalerilor Sfântului Ioan al Ierusalimului, precum și bazilica Ta Pinu din insula Gozo, unde miracolele sunt dovezi clare ale iubirii lui Dumnezeu pentru oameni.

Poate, cel mai mult. te va atrage în călătoria ta și minunăția numită Mdina, urbea deosebit de frumoasă care atrage turiștii ce vor păstra un loc foarte cald în inima Orașului Tăcerii. Mdina este cunoscută și ca orașul tăcerii, sau Citta Notabile. Fostă capitală a Maltei, un loc pe care l-aș numi delicat, frumos și unic. Aici m-am identificat perfect. Mi-am imaginat că sunt o prințesă nepotolită de iubire și de viață bună. Pentru că aici aristocrația malteză a ridicat palate și edificii sfinte somptuase, precum Catedrala Sfantul Paul sau Casa Iguanez, care aparține celei mai vechi familii aristocrate din Malta.

Citește și:

Voi aminti și de orașul St. Julian's situat pe coasta de nord a capitalei Valletta. Este o urbe seducătoare, în care poți hoinări noaptea dacă ai chef de distracție. Regiunea Paceville este recunoscută mai ales pentru afacerile orientate spre domeniul turistic. Veți descoperi multe hoteluri, restaurante, cluburi și baruri de zi sau de noapte, magazine și oameni veseli. Orașul este împărțit în cartiere neoficiale ca Paceville, Paceville, Ta' Ġiorni, Tal-Għoqod și St. Andrew's. De asemenea, nu trebuie uitate și zonele religioase unde se află lăcașurile St. George's Bay, Spinola Bay, Balluta Bay sau Il-Qaliet.

St. Julian's este un oraș cosmopolit, iar cei mai mulți dintre turiști îl vizitează atât pet imp de vară, cât și în luni le de toamnă-iarnă. Este o destinație care pune distracție pe primul plan, iar dacă vei avea chef de un Revelion de neuitat, aceasta este urbea cea mai potrivită. O destinație malteză extrem de care te vei îndrăgosti și în care vei dori să te întorci. St. Julian's a fost numit astfel după patronul său spiritual, Saint Julian, cunoscut și sub numele de Julian Vindecătorul, sau Julian cel Sărac.

Citește și:

Vei descoperi și vei cunoaște îndeaproape o țară cu multe temple, cetăți, biserici și bazilici de o frumusețe rară, un loc care păstrează tradiții, unde handmade-ul e o îndeletnicire pe care o vei întâlni la tot pasul, fie că e vorba de sticlă, piatră, aur sau argint. De asemenea, te vei bucura de gastronomia malteză care este un mix de culturi și arome tradiționale care îți vor încânta cu adevărat simțurile. Elementele de bază ale bucătăriei malteze sunt uleiul de măsline, legumele, pastele așa cum sunt gnocchi, ravioli, dar și carnea, mai ales cea de iepure pe care aceștia o prepară cu multe ierburi aromatice.

Cea mai cunoscută mâncare din iepure se numește stuffat tal-fenek și este preparată cu iepure, într-un sos delicios din roșii și vin. Ca aperitiv veți descoperi pastizzi. Acestea sunt foietaje subțiri, umplute cu brânză ricotta sau cu diferite piureuri din legume. Și pentru că nu trebuie să ocolim desertul în Malta, ei bine, cel mai cunoscut este Imqaret, preparat dintr-un blat subțire prăjit și umplut cu o pastă foarte aromată din citrice, migdale și curmale.

Citește și:

Așadar, dacă vei dori ca anul acesta să petreci un Revelion de vis în Malta, iată oferta-

Pentru Revelion, putem spune că oferta este foarte bună. Aceasta începe de la 395 de euro, iar aici vorbim de hotel de patru stele, cinci nopţi de cazare cu mic dejun şi feribot gratuit. Malta este de vizitat"!, spune Mark Farrugia Neville, proprietarul agenţiei de turism Malta Travel.

https://www.malta.ro/

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.