Setari Cookie-uri

Top destinații europene inedite pentru vacanța ta din 2024

Dacă nu ai pus până acum pe lista de dorințe pentru 2024 o vacanță europeană, astăzi venim cu câteva sugestii care sigur îți vor schimba planul pentru vara următoare.

Europa este un continent fascinant, bogat în istorie, cultură și diversitate peisagistică. Indiferent dacă ești în căutarea unor orașe vibrante, plaje însorite sau peisaje montane impresionante, Europa are totul. Zborurile dese și ieftine între marile orașe, dar și calitatea drumurilor, pentru cei care vor să călătorească cu mașina, o fac o destinație accesibilă și de top.

Slovenia

Aflată la granița Peninsulei Balcanice, la granița dintre Italia și Croația, Slovenia este adesea o nestemată turistică care trece neobservată, pe listele multora. Cu munți, lacuri, podgorii, păduri, peșteri și izvoare termale, va fi foarte greu să te plictisești de minunile naturale ale acestei mici țări. Orașele pitorești găzduiesc arhitectură superbă neschimbată de trecerea timpului, iar bucătăria locală este o îmbinare încântătoare între gusturile boeme, tradiționale slavice și eleganța mediteraneeană.

Citește și:

Ljubljana, Slovenia / pexels.com

Biarritz, Franța

Un oraș elegant de pe coasta bască a Franței, Biarritz atrage surfari, iubitori de artă și pasionați de gastronomie. Este o destinație romantică, ușor boemă, lipsită de aglomerația capitalei Franței, dar plină de aceeași joie de vivre și de mici colțuri care abia așteaptă să fie descoperite.

Kos, Grecia

Pentru iubitorii plajelor elene, o altă destinație minunată plină de istorie s-ar putea să fie Kos. Pe lângă peisajul grecesc, insula oferă numeroase monumente și atracții turstice, bogate in istorie, precum: Asklepion și cetățile Neratzia și Antimachia.

Kos, Grecia / pexels.com

Pelion, Grecia

Cunoscută pentru cele mai bune plaje din arhipelagul grecesc, zona Pelion este adesea trecută cu vederea de turiști în favoarea insulelor din apropiere. Dealurile împădurite, mănăstirile antice și casele rustice din piatră fac din acest loc o destinație memorabilă. Plajele retrase și satele locale te pot ajuta să descoperi o nouă latură a Greciei.

Citește și:

Croația

Destinațiile balcanice au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, pentru frumusețea și accesibilitatea lor, așa că nu puteam să nu adăugăm pe lista de sugestii și Croația, în special cu zonele Istria și Trogir. Istria se află în inima Croației, un oraș cu istorie și de neratat pentru gurmanzi, în timp ce Trogir cucerește prin frumusețea pitorească a rivierei croate.

Trogir, Croația / pexels.com

Galicia, Spania

Nord-vestul Spaniei nu este cea mai populară destinație de vacanță, iar acest lucru nu este decât un alt avantaj al celor care aleg să petreacă un sejur în minunata zona. Coasta impresionată, orașele și micile saturi liniștite cu stiluri arhitecturale impresionate și o bucătărie de neegalat îți pot oferi experiența unei vacanțe cu adevărat unice.

Citește și:

Boka, Golful Kotor, Muntenegru

Muntenegru devine treptat o destinație căutată, iar Golful Kotor (cunoscut și sub numele de Boka) conduce această tendință. Peisajele uimitoare înconjoară golful, care este presărat cu orașe medievale, mănăstiri și parcuri naționale incredibile. Este o destinație de vacanță puțin diferită, comparativ cu plajele clasice, dar care poate oferi experiențe pentru iubitorii de arhitectură, de mâncare, de sporturi sau fotografie.

Kotor, Muntenegru / pexels.com

foto: pexels

Vizionare placuta


Raluca este absolventă a Literelor bucureștene.


Scrie și editează texte, iar uneori mai exersează câte o limbă străină cu speranța că într-o zi se va putea numi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.