Kudika
3 Septembrie 2007

Bungee jumping-ul nu este tocmai un sport. Ci mai degraba o forma de divertisment. Una foarte exclusivista insa. Si asta pentru ca cei care spun "nu, nu voi face asta niciodata" sunt destul de multi si destul de convinsi. Desigur, si aceasta este o variabila. Multi sunt cei care nu s-ar arunca de la 160 de metri. Proportia se schimba cand e vorba de 50 de metri... sau nu.

Pro si contra

Spune adio durerilor de spate!

Pro sunt majoritatea celor care au incercat. Cei care au avut curajul si puterea sa-si stapaneasc` instinctul de autoconservare si sa sara in gol. Contra sunt cei care s-au suit in nacela si au coborat tot in nacela. Sau cei care nici macar nu s-au gandit sa se suie in nacela. Concluzia este ca bungee jumping-ul nu necesita o pregatire anterioara, dar pentru a sari iti trebuie mult curaj si multa stapanire. De asemenea, e bine de stiut ca riscul de a face un stop cardiac este mai mare decat acela al ruperii corzii. |n fine, ideea este ca ai parte de adrenalina la maxim, ca impresiile sunt foarte puternice iar “zborul” te marcheaza pozitiv. Totusi, de retinut: bungee jumping-ul nu este recomandat oricui. Fiecare om percepe lucrurile diferit iar daca nu sunteti convins ca vreti si sunteti in stare sa treceti peste acest soc (toti saritorii au recunoscut ca este vorba de un soc emotional putenic) atunci mai bine asteptati vremuri mai limpezi.

Containdicatii

Din punct de vedere medical este interzis bungee jumping-ul persoanelor care sufera de: cardiopatii de orice natura, hipertensiune arteriala, afectiuni ale oaselor, intinderi musculare si ale articulatiilor, boli ale sistemului nervos, paralizii, pareze, epilepsii, psihoze, bolii ale ochilor - miopie, miopie degenerativa, glaucom, si multe, multe altele. De aceea va recomandam insistent, nu sariti la un prim impuls de moment. Verificati-va bine starea de sanatate inainte. Si dupa...

Haideti pe Transfagarasan! Aveti ce vedea!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: