Setari Cookie-uri

Safari in cealalta emisfera

Africa reprezinta cu siguranta locul cel potrivit pentru o experienta de tip safari. Aproape toate statele continentului negru ofera conditiile necesare pentru practicarea in siguranta a acestui soi de turism. Dar in Africa de Sud rezervatiile naturale, multitudinea speciilor si, nu in ultimul rand, traditia acestor activitati permite existenta unui safari de top. Aventura, lux, natura, relaxare, adrenalina, sport, vanatoare, fotografie este doar o enumerare sumara a motivelor pentru care "cealalta emisfera" atrage anual sute de mii de turisti care se intorc acasa mai mult sau mai putini marcati de aceasta experienta considerata "unica".

Africa reprezinta cu siguranta locul cel potrivit pentru o experienta de tip safari. Aproape toate statele continentului negru ofera conditiile necesare pentru practicarea in siguranta a acestui soi de turism. Dar in Africa de Sud rezervatiile naturale, multitudinea speciilor si, nu in ultimul rand, traditia acestor activitati permite existenta unui safari de top. Aventura, lux, natura, relaxare, adrenalina, sport, vanatoare, fotografie este doar o enumerare sumara a motivelor pentru care “cealalta emisfera” atrage anual sute de mii de turisti care se intorc acasa mai mult sau mai putini marcati de aceasta experienta considerata “unica”.

Termenul de “safari” provine din araba si inseamna la baza “calatorie”, sensul principal insa fiind acela de expeditie de vanatoare care are ca scop uciderea unor mamifere mari. De-a lungul ultimelor decenii sensul principal a fost surclasat de sensul turistic al acestui soi de calatorie. Astazi, prin safari intelegem o escapada destinata admirarii, fotografierii si studierii animalelor in mediul lor natural. Exista mai multe ramuri ale safari-ului, printre care si “expeditia de fotografiere” in care turistii sunt plimbati in masini descoperite, foarte aproape de animalele salbatice, pentru a permite surprinderea tuturor detaliilor in cele mai bune conditii. Mai exista insa, din nefericire, si un turism considerat de lux, de tip safari care presupune depistarea, urmarirea si uciderea animalelor salbatice. Din cauza faptului ca unele state africane sunt foarte sarace, vanatoarea animalelor in mediul lor natural este inca permisa. Astfel, unii turisti pot opta pentru uciderea de iepuri, rate sau feline mici. Daca, din greseala, nimeresc un elefant... platesc o taxa in plus. Totusi, acest segment nu este unul foarte larg. Ci doar unul extrem de scump. Pentru turistii indragostiti de natura, safari-ul propune plimbari de cateva zile in inima salbaticiei, in cadrul unui grup, cu cateva masini modificate su utilate corespunzator.

Liniste si calm in inima junglei

Odata ce ai aterizat in Johannesburg, Cape Town sau ai ajuns in apropierea unuia dintre parcurile rezervate incursiunilor in natura, vei avea parte de cateva ore, sau chiar zile de instructaj. Sunt foarte multe reguli pe care orice turist trebuie sa le stie inainte de a se aventura in salbaticie. Niciodata nu ai voie sa iesi din masina in timpul plimbarilor, nu ai voie sa te misti sau sa vorbesti in momentul in care un animal salbatic se apropie de jeepuri. Trebuie sa respecti salbaticia si unele reguli cu strictete deoarece viata intregului grup poate fi pusa in pericol de o simpla actiune nesabuita.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.