Setari Cookie-uri

Safari in cealalta emisfera

Africa reprezinta cu siguranta locul cel potrivit pentru o experienta de tip safari. Aproape toate statele continentului negru ofera conditiile necesare pentru practicarea in siguranta a acestui soi de turism. Dar in Africa de Sud rezervatiile naturale, multitudinea speciilor si, nu in ultimul rand, traditia acestor activitati permite existenta unui safari de top. Aventura, lux, natura, relaxare, adrenalina, sport, vanatoare, fotografie este doar o enumerare sumara a motivelor pentru care "cealalta emisfera" atrage anual sute de mii de turisti care se intorc acasa mai mult sau mai putini marcati de aceasta experienta considerata "unica".

Top safari in Africa de Sud

Kruger National Park este unul dintre cele mai bine cotate locuri pentru safari de pe intregul mapamond. De dimensiunea unei tari mici, parcul Kruger este impartit in trei sectiuni. Partea nordica, centrala si sudica. Partea de sud este considerata “poarta” a rezervatiei, deoarece, fiind cea mai accesibila, de aici isi incep majoritatea turistilor explorarea. Este cunoscuta ca fiind sectiunea cu vegetatia cea mai luxurianta datorita caderilor mari de precipitatii. Este si cea mai buna zona pentru observarea rinocerilor albi sau negri, a elefantilor si a leilor. Toata sectiunea de drum care traverseaza partea sudica a rezervatiei ofera surprize extrem de placute dar, mai ales in timpul sezonului turistic zona devine destul de aglomerata.
Partea centrala este locul cu cea mai mare densitate de animale salbatice. Astfel, mai mult de jumatate din populatia totala a leilor din rezervatie sa afla aici. Vizitatorii vor avea ocazia sa admire sau sa fotografieze zebre, antilope, bizoni si multe alte animale fie ele de prada sau nu.
Ultima sectiune, cea nordica este cea mai saraca in vegetatie fiind total deosebita din acest punct de vedere de celelalte doua arii. Acest teritoriu este preferatul hienelor si al cainilor salbatici.


Cazare, transport si tarife


Toate sunt variabile in functie de preferinte. O expeditie in inima junglei nu este, in niciun caz, ieftina. Poate porni de la 1500 de euro, cu transport, cazare la un hotel de trei stele si masa asigurata pentru un sejur de sase zile. Dar poate ajunge si pana la 10.000 de euro daca optati ventru varianta de lux care presupune tururi cu elicoptere, cazare in bungalowuri speciale, mese festive, ghid de drum si altele.
Cel mai ieftin mod in care poti face safari, in Africa de Sud este pe cont propriu. La intrarea in rezervatie ai posibilitatea de a inchiria o masina pe care o coduci tu. Astfel ai multa libertate de miscare, ramai cu mai multi bani in buzunar dar...esti pe cont propriu si trebuie sa stii ca ai multe reguli de respectat pentru o plimbare lipsita de pericole. Orice ar fi, nu uita ca exista trasee si nu te poti abate de la ele. Iar daca un animal, fie el de prada fie un mamaifer de dimensiuni mari, cum ar fi elefantul, se apropie de masina ta, opreste si stai nemiscat. Nu vorbi si nici nu face fotografii. Asteapta pana cand pericolul se indeparteaza.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.