Setari Cookie-uri

Parasutismul ca antidot al monotoniei

Zborul provoaca dependenta. Nu prima saritura este cea mai grea, ci cea de-a doua. Totul incepe cu o idee. Cu o provocare. Urmeaza o jumatate de ora de instructaj riguros. Zumzetul motorului te ameteste. Avionul se inalta, iar orasul devine mic. Pamantul se transforma in petice de culoare. Te afli la 4000 de metri altitudine si ti se spune ca te vei intrepta spre pamant cu o viteza de 60 de metri pe secunda. Un minut, apartii doar aerului. Apoi, parasuta se va deschde si vei pluti 15, 30 de minute. Te arunci?

Aeroclubul Clinceni are subunitati in marile orase din Romania: Arad, Oradea, Iasi, Brasov, Cluj, Satu-Mare, Ploiesti, Suceava, Tirgu-Mures, Craiova, Baia Mare, Deva, Sibiu si Pitesti.

In tandem zbori spre pamant dupa doar o jumatate de ora de instructaj. Dar asta doar la aerodromul din Strejnic sau la cel din Tuzla. Si baza din Clinceni ofera aceasta posibilitate, dar pregatirea dureaza cateva zile.
Saltul in tandem presupune parasutarea in acelasi ham cu un profesionist care se va ocupa de toate problemele tehnice. Din avion si pana la pamant, el iti va coordona miscarile, va declansa parasuta (daca aceasta nu va fi declansata automat), te va indruma, linisti si se va ocupa de siguranta ta. Un salt in tandem costa in jur de 120 de euro la toate cele trei baze sportive. Variatii de pret exista, dar nu sunt substantiale. Si la aerodromul din Strejnic poti obtine licenta, dar cursurile costa in jur de 1000 de euro. Este adevarat insa ca, odata ce vei avea brevetul in buzunar, salturile te vor costa doar 15 euro.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.