Setari Cookie-uri

Ghidul aventurierului: calea spre Mexic

Tot mai multe persoane acceseaza si verifica site-urile cu propuneri pentru vacanta. Fie pentru a gasi oferte - chilipir si a-si petrece apoi vacanta pe cat de confortabil pe atat de ieftin, fie pentru a afla ce alte meleaguri poate explora in conditii sigure, dar cat mai extravagante.

Canionul Sumidero [1000m inaltime] si cascadele Aqua Azul.

Palenque - complexul arheologic de la Palenque, aflat in inima junglei, unul din cele mai importante repere ale civilizatiei maya in Mexic. Templul Inscriptiilor, situat deasupra Mormantului regelui Pakal cel Mare, Palatul (ansamblu de structuri arhitectonice adiacente, interconectate care adapostesc unele dintre cele mai frumoase sculpturi si basoreliefuri). Templele ridicate in varful piramidelor in trepte (Templul Soarelui, Templul Crucii) care comemoreaza succesiunea regelui Chan Bahlul al II-lea la tron.
Uxmal - sit arheologic al civilizatiei maya deosebit de bine conservat, situat in peninsula Yucatan, Palatul Guvernatorului, Templul Adivino numit si Piramida Magicianului.

Orasul Alb - Merida. Oras cu bulevarde largi strajuite de arbori umbrosi si cladiri coloniale. Apelativul 'Orasul Alb' are radacinile in perioada sclavagismului, datorita restrictilor impuse populatiei de culoare de a intra in oras. Montejo Avenue, Piata Centrala, Catedrala.

Cancun - Isla Mujeres. Relaxare pe plajele din Cancun, oferte de cazare variate si preturi accesibile.
Belize - Bariera de Corali, intinsa de-a lungul tarmului belizian, cuprinde cel mai bogat ecosistem marin de pe planeta.

Acapulco - singurul port al Mexicului din perioada de colonizare care facea comert cu China. In prezent, important centru turistic, una din cele mai aglomerate statiuni ale tarii. Atractii turistice - Stanca La Luis de Alcaron, Parcul Papagayo, Laguna Tres Palos, ruinele culturii mayase din orasul La Sabana si multe altele.

Mexic pare sa le aiba pe toate. Tot ce si-ar dori o persoana de la o vacanta de vis: relaxare, plaja, mare, cascade, situri arheologice, monumente, o cultura care merita explorata din plin.






Acest articol a fost preluat de pe
Yuppy

Alte articole recomandate:

Top 20: Ultimele cuvinte...

Al Pacino, nasul de la Hollywood

Ce nu stiai despre cafea




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.