Pentru cei cu buzunarele pline iahturile reprezinta atat hobby-uri high class cat si forme excelente de loisir. Nici nu are cum sa fie altfel atunci cand navighezi linistit printre mari si oceane spre paradisuri exotice. Senzatiile pe care le traiesti atunci cand iti conduci propriul iaht pot fi cu greu descrise, cu atat mai mult cu cat ambarcatiunea ta este cea mai scumpa din lume!

Cele mai exclusiviste hoteluri subacvatice

Lady Moura - doamna e pe val!

Cel mai scump iaht din lume se numeste „Lady Moura”. Ambarcatiunea nu este insa si cea mai mare de acest tip - ocupa locul 11 in clasamentul celor mai mari iahturi existente.

„Lady Moura” a fost lansata in anul 1990 si masoara 105 metri lungime. Pentru ca iahtul sa „prinda viata” a fost nevoie de nu mai putin de 4 ani de munca asidua a unei echipe de lucratori condusi de arhitectul italian Luigi Sturchio. Acesta s-a ocupat de realizarea designului interior si exterior deopotriva, in timp ce partea de inginerie poarta semnatura Blohm & Voss.

Atat puntea cat si structura interioara sunt realizate din metal masiv, pentru a garanta siguranta si rezistenta necesare. Si pentru ca nu este usor de pus in miscare un asemenea gigant al apelor, a fost dotat cu 2 motoare diesel KHD-MWM, fiecare avand puterea de 5050 Kw, echivalentul a 6700 CP. Viteza la care poate ajunge "Lady Moura" este impresionanta pentru dimensiunile si greutatea ei: peste 20 de noduri marine. Toate usile, acoperisurile coridoarele de trecere sunt cu dechidere actionata hidraulic de senzori pentru a usura la maximum efortul si a largi limitele confortului.

Vasul are o capacitate de 60 de persoane, iar la bordul sau au fost amenajate plaje artificiale cu cel mai fin nisip si o piscina foarte mare cu acoperis detasabil, avantajos pentru sezonul cald. Sala de mese este mobilata cu piese de mobila superbe, create la comanda de Viscount Linley. De fapt, toata mobila cu care este dotat iahtul a fost fabricata la comanda in Italia si asamblata in Hamburg, sub stricta supraveghere a lui Luigi Sturchio.

Insa cel mai important punct de atractie de la bordul vasului Lady Moura este fara indoiala elicopterul propriu, model Sikorsky S76B. De altfel, iahtul detine 3 heliporturi pe puntea superioara.

Romania, in topurile internationale de lux
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: