Setari Cookie-uri

Lady Moura: Cel mai scump iaht din lume

Pentru cei cu buzunarele pline iahturile reprezinta atat hobby-uri high class cat si forme excelente de loisir. Nici nu are cum sa fie altfel atunci cand navighezi linistit printre mari si oceane spre paradisuri exotice. Senzatiile pe care le traiesti atunci cand iti conduci propriul iaht pot fi cu greu descrise, cu atat mai mult cu cat ambarcatiunea ta este cea mai scumpa din lume!

Toti stim ca luxul costa! Atunci cand vine vorba despre un astfel de iaht, pretul este pe masura: la achizitiore ambarcatiunea a costat nu mai putin de 200 de milioane $.

Ce gentleman si-o poate permite pe Lady Moura?

„Lady Moura” a fost creat la comanda pentru Nasser Al-Rashid. Desi numele sau nu este foarte cunoscut, Nasser este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Arabia Saudita, proprietarul Rashid Engineering. Descendent al unei familii regale, miliardarul nu apare in topul anual Forbes, pentru ca si-a pastrat destul de bine imaginea departe de ochii presei, astfel ca nimeni nu are prea multe informatii despre el.

Momentan nici averea sa nu poate fi estimata decat cu marje semnificative de eroare. Tot ce stim este ca miliardarul este detinatorul celui mai scump iaht din lume, care poate fi vazut ancorat in Monaco pe perioada verii sau in Palma de Mallorca primavara si toamna.

Amenintarea vine de sus...

In anul 1996 a fost lansat un proiect secret care avea ca scop construirea unui iaht de lux sub numele de „The Platinum Yacht”. Acesta a fost sistat pana in anul 2001, cand printul Dubaiului, Sheik Mohammed bin Rashid al-Maktoum a cumparat ambarcatiunea. Proiectul a fost redenumit „Golden Star”, insa lucrarile continua. Se estimeaza ca finalizarea proiectului „Golden Star” va culmina cu un pret pe masura valorii sale: nu mai putin de 300 de milioane $!





Articol preluat de pe Yuppy

Alte recomandari:

Albert Einstein: Geniul traznit?

D'alle Indragostitilor


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.