Setari Cookie-uri

Top 5: Zboruri incredibile cu elicopterul

Zborurile de agrement cu elicopterul iti pot oferi imagini ce-ti raman intiparite pe retina, ocazia de ajunge in locuri greu accesibile, adrenalina si, in functie de pilot, multe surprize.

Zborurile de agrement cu elicopterul iti pot oferi imagini ce-ti raman intiparite pe retina, ocazia de ajunge in locuri greu accesibile, adrenalina si, in functie de pilot, multe surprize.

Podul din San Francisco e extraordinar: lung, impunator si rosu. O imagine incantatoare din elicopter, dar si o experienta palpitanta atunci cand aparatul cu elice trece razant printre pod si apa albastra. O manevra legala, de altfel, insa doar in zile senine. Este la fel de legal sa planezi deasupra vulcanilor activi din Noua Zeelanda, sa zumzai deasupra apelor cu delfini albi din Manitoba sau sa ramai suspendat intre doua perdele de apa la cascada Iguazu din Brazilia. Ai nevoie doar de un elicopter performant, un pilot experimentat si cateva sute de dolari.

De multe ori, calatoria cu elicopterul nu iti ofera doar una dintre perspective, ci si unica posibila. Exista locuri unde singura cale de acces este cu elicopterul. Cabinele de funicular nu te urca pana pe ghetarii din Alaska sau pana la paraiasele cu somoni din padurile ecuatoriale. Cu toate acestea, nu multi se aventureaza intr-o expeditie bazaietoare. Anul trecut, doar doua milioane de turisti au zburat cu elicopterul pentru a admira peisaje in Statele Unite, mai mult de 60% din ei venind de peste ocean. Zborurile de agrement reprezinta o industrie de 625 milioane dolari, incluzand aici si aparatele de zbor cu aripi fixe. Fata de acestea din urma, elicopterele au doua avantaje: proximitatea si accesibilitatea.

Siguranta este, de asemenea, un factor important. Industria suporta in medie 1,9 accidente la un numar de 100.000 de zboruri, ceea ce inseamna totusi doar un sfert din numarul de accidente in care sunt implicate avioane private.

Grija pentru mediul inconjurator limiteaza accesul elicopterelor in zone unde vegetatie si fauna ar putea fi afectate. UNESCO a analizat recent activitatea elicopterelor in zone protejate si a impus unele restrictii. De exemplu, faimosul Machu Picchu din Peru nu poate fi admirat din elicopter. Am selectat cinci locuri care ofera imagini de neuitat si de admirat din usa elicopterului. Ce au in comun? Sunt extraordinar de frumoase si relativ greu accesibile.

Rotorua, Noua Zeelanda
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.