Setari Cookie-uri

Top 5: Zboruri incredibile cu elicopterul

Zborurile de agrement cu elicopterul iti pot oferi imagini ce-ti raman intiparite pe retina, ocazia de ajunge in locuri greu accesibile, adrenalina si, in functie de pilot, multe surprize.

Rotorua, un oras cu mai mult de 50.000 de locuitori, este incercuit de o varietate de activitati geotermale exotice: izvoare de apa termala, bazine cu namol si emisii de sulf. De vizitat vastul crater lunar al muntelui vulcanic Tarawera, a carui eruptie din 1886 a luat 150 de vieti. Din elicopter, se poate vizita si White Island, un vulcan activ aflat la 20 de mile in larg, unde pot fi admirate emisiile furioase de sulf, de la o distanta acceptabila, bineinteles.

Cascada Iguazu, Brazilia

Perdeaua masiva de apa, pe langa care Cascada Niagara arata ca o mica tasnitoare, Cascada Iguazu se revarsa peste granita dintre Brazilia si Argentina. Datele statistice (2,7 km lungime, 6,5 milioane litri debitul pe secunda) palesc in fata experientei propriu-zise, care poate inconjura vizitatorul cu 260 de grade de apa. Compania Helisul ofera miniexpeditii de 35 de minute cu elicopterul, in care cei mai cutezatori se pot trezi suspendati amenintator deasupra unor locuri cu nume sugestive ca Garganta del Diablo (Gatlejul Diavolului)

Marea Bariera de Corali, Australia

Northern Queensland, un fel de Costa Rica a Australiei, este ca o panglica verde care infasoara paduri tropicale dese, plaje cu nisip alb si cel mai mare recif al planetei - Marea Bariera de Corali. Poti pleca cu elicopterul din orasul Cairns, peste Marea de Coral, unde vei ateriza pe un ponton construit chiar in mijlocul Barierei de Corali. De aici poti face scufundari sau o plimbare cu vaporasul. Pentru cei romantici, compania GBR ofera plimbari speciale cu elicopterul, la rasaritul soarelui, pe insula privata Coral Cay.

Juneau, Alaska

Ghetarii Juneau pot fi admirati intr-o expeditie de doua ore cu elicopterul, la nord de capitala statului Alaska. Cei care isi doresc sa admire tinutul de gheata vor zbura pe deasupra la patru banchize plutitoare, vor putea primi lectii de taxonomie a ghetarilor, iar dupa aterizare, se vor putea plimba pe campul de gheata.

Marele Canion, Arizona

Acesta este locul care atrage cele mai multe zboruri de agrement cu elicopterul. Mai mult de 600.000 oameni admira din zbor Marele Canion in fiecare an. Sase companii ofera pachete variate, care includ, bineinteles, si zborul cu elicopterul. Papillon ofera circuite de o zi, care includ 30 de minute de zbor prin "Coridorul Dragonului" si care se sfarsesc cu vizitarea unui sat indian de la baza Canionului. Sundance ofera un picnic cu sampanie pe marginea unui crater, precum si zboruri deasupra Lacului Mead, Hoover Dam si Las Vegas Strip.






Autor: Simina Mistreanu

Articol preluat de pe YourMoney

Alte recomandari:


Vodka 360: Prima vodca de lux ecologica din lume

Magazinele online: un nou trend in randul designerilor de lux


Wally Island, insula personala plutitoare

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.