Kudika
7 Mai 2008

Experientele de tip safari au devenit un lux pe care cei mai multi dintre noi nu si-l pot permite. De cele mai multe ori aceste incursiuni in salbaticie, care ofera turistului posibilitatea de a se caza in hoteluri luxoase, de a fotografia si admira animalele in mediul natural si de a se plimba zile intregi cu masina, elicopterul sauůbalonul, costa atat de mult incat un imprumut cu ipoteca poate, dar doar ôpoateö ar acoperi toate cheltuielile.

Experientele de tip safari au devenit un lux pe care cei mai multi dintre noi nu si-l pot permite. De cele mai multe ori aceste incursiuni in salbaticie, care ofera turistului posibilitatea de a se caza in hoteluri luxoase, de a fotografia si admira animalele in mediul natural si de a se plimba zile intregi cu masina, elicopterul sau…balonul, costa atat de mult incat un imprumut cu ipoteca poate, dar doar “poate” ar acoperi toate cheltuielile.

Foto: Charlize Theron si Sean Penn se casatoresc

Acest segment turistic, specific Africii, a capatat o amploare destul de mare, dar a devenit si extrem de exclusivist. O singura zi de safari costa intre 800 si 1000 de euro – este adevarat insa ca hotelurile specializate (in general lodgeuri, cabanute sau complexe de cazare excentrice) se afla in topul celor mai luxoase hoteluri ale lumii. Serviciile sunt de cea mai buna calitate, optiunile de petrecere a timpului liber sunt practic nelimitate iar facilitatile turistice sunt dintre cele mai moderne. Exista insa si cateva posibilitati mai ieftine pentru cei care isi doresc cu adevarat sa traiasca o astfel de experienta. Este adevarat ca reducerea cheltuielilor inseamna, de cele mai multe ori, compromisul confortului, rezervarea din timp a locurilor sau petrecerea vacantei in afara sezonului turistic. Recomandarile sunt destul de simple: daca vreti sa va aventurati fara sa va vindeti in prealabil casa, calatoriti in afara sezonului, faceti rezervari din timp direct de la hoteluri si agenti economici, alegeti spatiile de cazare in aer liber (cabanute sau corturi), negociati si, daca aveti curaj, aventurati-va singuri in jungla, cu o masina inchiriata si cu un ghid platit. Conform specialistilor de la Travel&Leisure astfel veti putea reduce costurile cu 300, 400 de euro de persoana. Iata cateva dintre cele mai accesibile experiente safari – accesibile macar din punct de vedere financiar.

Africa de Sud

Cea mai buna strategie pentru un safari convenabil in Africa de Sud este aceea de a calatori in afara sezonului turistic, cand preturile scad iar agentii economici sunt dispusi sa ofere aceleasi servicii la preturi cu mult mai mici. Din mai pana in septembrie, Africa de Sud se afla in sezonul ploios…ceea ce multi nu stiu este ca ploaia cade mai ales pe coasta si mai putin in interiorul continentului unde totul ramane uscat. Samara Private Game Reserve este un complex hotelier aflat in regiunea Karoo care ofera cazare (cu programe, masa si activitati safari incluse) cu 165 de euro pe noapte/ de persoana (in perioada mai-iulie 2008). Un pret cu mult mai mic decat cele practicate in plin sezon turistic in spatii de cazare similare. Mai multe detalii gasiti aici.

Anuntul facut ACUM de Angelina Jolie si Brad Pitt!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: