Setari Cookie-uri

Safari: luxul pe care ti-l poti permite

Experientele de tip safari au devenit un lux pe care cei mai multi dintre noi nu si-l pot permite. De cele mai multe ori aceste incursiuni in salbaticie, care ofera turistului posibilitatea de a se caza in hoteluri luxoase, de a fotografia si admira animalele in mediul natural si de a se plimba zile intregi cu masina, elicopterul saubalonul, costa atat de mult incat un imprumut cu ipoteca poate, dar doar poate ar acoperi toate cheltuielile.

Zambia

In cazul Zambiei, una dintre modalitatile de reducere a costurilor este apelarea la serviciile micilor investitori locali. Astfel, John si Carol Coppinger au devenit celebri pentru circuitele organizate de ani de zile aici, in regim privat. Pentru sapte zile de safari (cazare, masa, transport si o excursie cu elicopterul – toate incluse) veti plati 3000 de euro. Asta in conditiile in care firmele mari percep tarife cu cel putin 300, 500 de euro mai mari pentru exact aceleasi servicii. Mai multe detalii gasiti aici.

Botswana, Namibia si Africa de Sud

Sa iti conduci singur masina si sa ai astfel parte de o veritabila experienta safari este mult mai simplu decat iti inchipui. Chiar daca aceasta varianta pare cel putin nebuneasca la o prima vedere, lucrurile nu stau chiar asa. Dovada: mii de turisti inchiriaza masini de la Johannesburg spre exemplu si conduc singuri pana in Kruger National Park – aflat la o distanta de trei ore. Atat in Botswana, Namibia cat si in Africa de Sud drumurile sunt foarte bune si sigure iar condusul este o placere tinand cont de faptul ca nu exista distante mari intre orase. Mai multe despre aceasta posibilitate gasiti aici.

Citește și:

Tanzania

Pentru unii condusul unei masini in tari necunoscute poate fi un lucru destul de…intimidant. In Tanzania insa poti inchiria atat masina cat si soferul. Soferul care va indeplini si rolul de ghid. Transportul se face cu masini de teren 4x4, opririle sunt optionale si la discretia turistului iar programul ti-l faci singur in functie de preferinte. Optand pentru un astfel de ghid – sofer – proprietar de masina (persoana angajata la randul ei de o firma prestatoare de astfel de servicii), vei economisi aproximativ 400 de euro. Mai multe detalii gasesti aici.

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.