Daca esti interesat sa te distrezi vara asta la mare, ai ocazia sa practici multe dintre sporturile de sezon care sunt in general prezente in tarile exotice. Vara 2008 se anunta fierbinte, asa ca putina balaceala prin apele autohtone plus putina adrenalina reprezinta remediul perfect pentru a trata stresul urban, oboseala acumulata in timpul zilelor lucratoare, zapuseala si, de ce nu, cele cateva kilograme in plus pe care le-ai dobandit in iarna.

Bustiere sport: alege tipul de sus╚Ťinere ├«n func╚Ťie de bustul t─âu

Trebuie sa stii ca pe litoralul Marii Negre, surfingul prinde din ce in ce mai multa viata, desi in anii precedenti nu s-a practicat la scara foarte larga, si din pricina faptului ca nu aveam conditiile naturale necesare. Este un sport care necesita foarte multa indemanare si o conditie fizica destul de buna, dar si conditii meteo favorabile si cand spunem favorabile nu ne gandim la zile cu o mare linistita, ci din contra, la valuri de peste 2 metri insotite eventual de vant puternic.

Firmele specializate pentru acest sport au patruns si pe litoralul nostru, astfel ca daca vremea iti permite, poti sa incerci sa-ti tii echilbrul pe o placa. Trebuie sa stii ca astfel de distractii iti vor scoate din buzunar sume destul de piperate - inchiriatul unei placi de surfing te poate costa cu tot cu echipament si instructor intre 150 si 400 de euro pentru cateva ore de distractie.

Daca esti fan Delta Dunarii si vrei sa explorezi totul indeaproape, daca vrei sa patrunzi in inima Deltei, trebuie neaparat sa optezi pentru o plimbare cu caiacul pe canalele Dunarii. Acest sport este in general preferat de oamenii cu experienta si de asemenea cu o conditie fizica foarte buna, pentru ca este extrem de solicitant la nivel fizic si este recunoscut in primul rand pentru acest aspect. Mai trebuie sa iei in calcul si inchirierea caiacului, dar pentru a avea o calatorie sigura este recomandabil sa apelezi la ajutorul unui ghid care iti va "deznoda" caile prin canelele Dunarii. Aceasta distractie este si ea destul de costisitoare , ajungand la 100 - 300 de euro pe zi.

Revenind pe litoral, trebuie sa stii ca Marea Neagra ofera posibilitati de practicare a tuturor sporturilor acvatice printre care si scufundarile, care in ultimele sezoane au inceput sa fie la mare cautare. Un antrenor specializat pentru astfel de sporturi, echipamentul necesar pentru scufundari si barca pentru a te transporta in larg iti vor scoate din buzunar mai multe sute de euro. Un sport costisitor, dar care iti ofera posibilitatea sa inoti in largul marii si sa vezi locuri speciale, nu foarte des vizitate de om. Nu-ti uita aparatul de fotografiat acvatic!

Esti pe litoral de 1 mai? Atunci trebuie sa stii asta
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: