Setari Cookie-uri

Cu rucsacul prin Carpati (II)

Iata-ne ajunsi la cea de-a doua escapada "cu rucsacul in spate" pe plaiurile romanesti, in minunatul tinut al Carpatilor. In articolul trecut am incercat sa va introducem in lumea Maramuresului si am fost profund impresionati de faptul ca exista oameni interesati de micile noastre expeditii si de comentariile si sugestiile voastre. Nu vom reusi niciodata sa descriem toate zonele si toate locurile minunate prin care ne pot purta pasii, insa am incercat si continuam sa va povestim despre ceea ce am vazut.

Si zona Ceahlaului are cateva trasee care sunt foarte frumoase pe langa cel mentionat mai sus.

Traseele principale pleaca din Statiunea Durau cu doua variante:

Durau - Cabana Fantanele(1220 m altitudine) - Cabana Dochia (1790 m altitudine) traseul fiind de 4 ore si Durau - Cascada Duruitoare (1300 m altitudine cu o cadere de apa de 30 de m in doua trepte) - Cabana Dochia (1790 m alt) pe un traseu ce dureaza cca. 4 h si 30 de min. Un alt traseu ar fi cel care pleaca de la Cabana Izvoru Muntelui din satul cu acelasi nume care are trei variante : Cabana Izvoru muntelui - Poiana maicilor ( 1328 m altitudine) - Cabana Dochia cu un traseu de patru ore, Cabana Izvoru muntelui - Curmatura Lutu Rosu - Cabana Dochia de aproximativ trei ore si Cabana Izvoru muntelui - Jgheabu cu Hotar - Cabana Dochia cca 3 h si 30 min. Un alt traseu se poate face din satul Neagra de pe drumul judetean Bicaz - Lacul Rosu - Poiana Maicilor - Cabana Dochia fiind un traseu de cca. 5 h. Ar mai exista si un traseu de legatura intre Cabana Fantanele si Cascada Duruitoare de aproximativ 1 h.

Am ajuns si la finalul acestei expeditii insa nu la finalul calatoriei noastre prin Carpati. Vom continua saptamana viitoare cu speranta ca nu ati obosit foarte rau. Pastrati-va energia si pentru urmatoarele "calatorii" si de ce nu, pentru a parcurge chiar voi aceste trasee. Iar pentru oferte de sezon in Romania, click aici.


Bianca Casaru
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.