Setari Cookie-uri

O insula ca-n filme: Skiathos

Sporadele sunt un grup de insule aflate in nord vest-ul Marii Egee si cuprind insulele Skiathos, Skopelos, Alonissos si Skyros alaturi de alte cateva insule mai mici, nelocuite. Toate insulele au vegetatie bogata si combina armonios albastrul marii cu auriul plajelor si verdele padurilor.

Skiathos

Insula Skiathos - supranumita Mykonos a Sporadelor - este o locatie exotica, care are o suprafata de ceva mai putin de 50 km patrati si doar 12 km lungime de la un capat la altul, cu o latime de maxim 6 kilometri, fiind inconjurata de plaje cu nisip fin.

Skiathos inseamna “Umbra lui Athos”. Frumusetea naturala a insulei este cu siguranta ceea ce va va atunci cand se va veti apropia cu vaporul sau cu avionul. Insula Skiathos, inzestrata in mod unic de natura, este inconjurata de 69 de plaje cu nisip fin. Puteti alege pentru inot o plaja linistita sau una cosmopolita, una mai larga sau una mai mica. De asemenea, in padurile de pini pline de vegetatie rara, va puteti bucura de frumoase drumetii.

In portul vechi exista vaporase care va vor transporta la aproape toate plajele. De asemenea, portul vechi este punctul de plecare al vapoarelor care fac excursii de o zi in insulele Skopelos, Alonissos si la Parcul Marin al Sporadelor de Nord.

Alonissos

Paduri de pini si privelisti minunate. Aceasta insula este potrivita turistilor care nu vor “sa vada” alti turisti. Aici “locuieste” foca mediteraneeana, “Monachus – Monachus”.

Insula Skopelos

Skopelos este insula cu cea mai bogata vegetatie din Grecia. Aici verdele padurilor de pin si albastrul ireal al Marii Egee creeaza un tablou idilic, dezvaluindu-va un mic paradis in inima Eladei. Skopelos este pozitionata intre insulele Skiathos si Alonissos. Este a doua ca marime dintre Sporadele de Nord, cu o lungime de 17 km si o latime de 8 km. soseaua de coasta se intinde pe 67 km facand mai usor accesul spre plaja. Hora (Skopelos Town), este cea mai mare localitate si capitala insulei, avand o frumusete aparte datorita caselor albe cu ceramica colorata, construite in stil traditional, stradutelor inguste si plajelor sublime marginite de paduri verzi.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.