Setari Cookie-uri

O insula ca-n filme: Skiathos

Sporadele sunt un grup de insule aflate in nord vest-ul Marii Egee si cuprind insulele Skiathos, Skopelos, Alonissos si Skyros alaturi de alte cateva insule mai mici, nelocuite. Toate insulele au vegetatie bogata si combina armonios albastrul marii cu auriul plajelor si verdele padurilor.

Natura a fost foarte generoasa cu Skopelos, mare parte din insula fiind acoperita cu plantatii de arahide, arbori de maslin si livezi de pruni celebri pentru aroma lor. Pe langa capitala, insula cuprinde alte trei sate pitoresti: Glossa, Klima si Elios. Vara, insula e plina de viata, iar miile de turisti au de ales intre taverne, restaurante, baruri cu muzica live sau petreceri pe plaja.

Cei care sunt pasionati de istorie si vor sa cunoasca originile vechilor civilizatii pot vizita monumentele Bizantine, Castelul Venetian sau Mormantul Piratilor din Sedoukia care dateaza din perioada Neolitica.
Insula are plaje frumoase, golfulete paradisiace, pesteri, paduri de pini, casute pitoresti si multe biserici vechi. A devenit foarte populara datorita filmului Mamma Mia.

PLAJELE INSULEI SKIATHOS

Pe partea sudica a insulei plajele sunt aglomerate, aceasta fiind zona in care cei dornici de distractie isi petrec marea majoritate a timpului. Peste tot se gasesc baruri, taverne, cafenele si cluburi, insa cele mai multe locuri de distractie sunt concentrate in zona portului si pe strazile Papadiamanti, Polytechniou si Evangelistra. Zona de nord a insulei este partea linistita. Cei dornici de o zi doar cu iubitul si/sau iubita vor gasi cu siguranta o plaja doar pentru ei, unde sa se poata bucura de liniste, de razele soarelui, de nisipul fin si de calmul marii.

Ambelakia

Situata in partea sud-vestica a Skiathos-ului, plaja Ambelakia este cea mai noua de pe insula. Amenajata in 2009 si inaugurata la inceputul sezonului, plaja a beneficiat de o investitie substantiala. Mystique Beach Bar Restaurant alaturi de peisajul verde, marea de un albastru cristalin, plaja cu nisip fin si serviciile de cea mai buna calitate va vor incanta sederea.

Koukounaries

Este o plaja mica si linistita, mangaiata de soare, ideala pentru relaxare. Plaja ofera toate facilitatile pentru pasionatii de sporturi nautice, bronz si inot. Fie ca doriti sa savurati un cocktail exotic tolaniti pe sezlong sub umbrela sau doriti sa va racoriti in apa albastra si limpede a Marii Egee, plaja Maratha ofera confortul pe care-l asteptati de la vacanta dumneavoastra.

Vromolimnos

Este o plaja foarte frumoasa cu nisip incredibil de fin si plina de viata. Multi tineri o prefera pentru atmosfera deosebita. Aici beneficiati de taverna, cafenea, teren de volei si posibilitatea practicarii sporturilor nautice. Aici puteti ajunge fie cu masina fie cu barca din portul Skiathos.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.