Setari Cookie-uri

Parcurile de distractie - 100% satisfactie

Aparent sunt destinate copiilor. Ciudat sau nu insa, sute de mii de adulti sunt atrasi anual de astfel de parcuri. Si este de inteles. Cele mai in voga spatii distractie ale Europei ofera o mare diversitate de modalitati de recreere intr-un mod cat se poate de activ pentru oricine. Gama serviciilor oferite este extrem de larga iar copiii sub 14 ani pot dezvolta anumite complexe deoarece au "interzis" la o multime de masinarii, barcute, trenulete si sarituri. Ar fi fals deci sa spunem ca parcurile de distractie sunt pentru copii. Parcurile de distractii sunt pentru oricine.

Aparent sunt destinate copiilor. Ciudat sau nu insa, sute de mii de adulti sunt atrasi anual de astfel de parcuri. Si este de inteles. Cele mai in voga spatii distractie ale Europei ofera o mare diversitate de modalitati de recreere intr-un mod cat se poate de activ pentru oricine. Gama serviciilor oferite este extrem de larga iar copiii sub 14 ani pot dezvolta anumite complexe deoarece au “interzis” la o multime de masinarii, barcute, trenulete si sarituri. Ar fi fals deci sa spunem ca parcurile de distractie sunt pentru copii. Parcurile de distractii sunt pentru oricine.

Numai in Europa se afla peste 30 de parcuri de distractie vizitate anual de cateva milioane de turisti. Acest tip de parcuri, inexistente in Romania, au creat si un segment al turismului tematic, care aduce castiguri bunicele agentiilor care indroduc pe piata astfel de oferte. Cert este un singur lucru: daca aveti ocazia nu o ratati. Merita. Nu uitati insa ca parcurile de distractie reprezinta adevarate zone crepusculare unde banii se cheltuie singuri. Tentatiile sunt atat de multe si atat de mari incat de mult ori turistii s-au trezit cu buzunarele goale inainte de a ajunge sa viziteze jumatate de parc.

Taramul feeric

Parcurile de distractii pot fi, din foarte multe puncte de vedere, comparate cu niste mici orasele. Ca suprafata ele se intind pe cateva hectare, uneori depasind dimensiunea unei localitati mici din Romania. Odata intrat intr-un astfel de parc intri... intr-o altfel de lume. Totul este altfel. Oamenii zambesc, rad, copiii isi trag de mana parintii, parintii isi lasa copiii pentru a sari cu coarda de la zeci de metri sau pentru a-si mari doza de adrenalina intr-un montagne rousse. Toata lumea cauta distractia si toata lumea o gaseste. Parcurile sunt construite in asa fel incat fiecare segment raspunde unor anumite cereri. Astfel, parcul Efteling din Olanda este impartit in mai multe zone. Una, special destinata copiilor, este un spatiu de poveste cu lacuri, paduri fermecate, castele si gradini de poveste. La celalalt capat al parcului se afla insa nucleul dur al distractiei. Copiii nu au voie nici in vaporul de dimensiuni reale care se da peste cap nici in montagne roussul care se inalta la zeci de metri de pamant cu o viteza uimitoare.

Unde, pentru ce, si cam cat?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.