Parcurile de distractie - 100% satisfactie

Parcurile de distractie - 100% satisfactie
Kudika
1 Octombrie 2007

Aparent sunt destinate copiilor. Ciudat sau nu insa, sute de mii de adulti sunt atrasi anual de astfel de parcuri. Si este de inteles. Cele mai in voga spatii distractie ale Europei ofera o mare diversitate de modalitati de recreere intr-un mod cat se poate de activ pentru oricine. Gama serviciilor oferite este extrem de larga iar copiii sub 14 ani pot dezvolta anumite complexe deoarece au "interzis" la o multime de masinarii, barcute, trenulete si sarituri. Ar fi fals deci sa spunem ca parcurile de distractie sunt pentru copii. Parcurile de distractii sunt pentru oricine.

Cele mai cunoscute parcuri de distractii din Europa se afla in Franta, Germania, Anglia, Spania, Austria, Belgia si Olanda. La 30 de kilometri de Paris se gaseste singurul Disneyland din Europa. Parcul este impartit in cinci "taramuri" cu denumiri sugestive: Main Street/USA, Frontierland, Aventureland, Fantasyland si Discoveryland. Un bilet de intrare, pentru o singura zi costa 40 de euro. Dar merita fiecare cent! Cel mai mare parc de distractii din Germania - Europa Park este situat in orasul Rust la cca. 40 km distanta de Freiburg si la cca. 160 km distanta de Stuttgart. Europa Park cuprinde 26 de atractii, spectacole printre care si un cinematograf 4D - "Magic Cinema". In Danemarca, Parcul Tivoli din Copenhaga a fost deschis publicului in 1843 ca o "gradina a placerilor" ce includea un bazar, o scena pentru concerte si cateva amenajari gen "roller coaster". Unul dintre cele mai vechi din Europa, parcul Tivoli este si unul dintre putinele situate in centrul orasului. Dintre atractiile actuale ale acestuia cele mai cautate de public sunt "Monsoon" si "Spinning Top" - la aceasta din urma participantii fiind
aruncati in trei directii diferite. Un alt parc cunoscut in Europa, destinat amatorilor de distractii si senzatii tari, este Parcul Prater, din Viena, unul dintre cele mai vechi parcuri de distractii din lume. Aici, atractiile sunt foarte variate si pentru toate buzunarele, de la roller-coaster, trambuline, roti centrifuge, carusel si pana la minigolf, trenulete sau bungee-jumping.

Tariful pentru intarea in parcuri variaza in limite foarte largi. De exemplu la Prater - Viena nu exista practic o taxa de acces in parc, dar se plateste separat pentru oricare dintre "instalatii", intre 1 si 10 EUR - in functie de complexitate.
La celalte parcuri exista o taxa de intrare care include accesul la orice fel de distractie. Aceasta variaza dar nu depaseste nicaieri 60 de euro. Pentru copii existe reduceri, de obicei de 50%. Nu va faceti probleme legate de mancare sau bautura. In interiorul tuturor parcurilor exista o multime de restaurante, terase si cofetarii care satisfac orice pretentii. Consumatia se plateste insa separat.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri