Prima senzatie pe care o ai la intrarea in orasul lui St. Patrick este ca ai nimerit in Asia. Populatia de orgine asiatica este aici prezenta in numar impresionant. Vei vedea un chinez care serveste un alt chinez la Burger King, o casiera nipona la supermarket, un malaezian la Penny's, un asiatic te va intreba la bar: 'Carlsberg, you said?' si asa mai departe.

Luna de miere in Insula de miere

Minulescu ar fi fost mult mai deprimat daca ar fi trait “in orasu'n care ploua de trei ori pe...” zi chiar! Si asta se intampla mai ales in anotimpul pe care locuitorii din Dublin il numesc vara. Cu temperaturi care rar depasesc 20 de grade, lumea de aici nu are nicio problema in a-si lua patura pentru picnic si a se aseza relaxata in parc sub umbra copacilor, purtand tricou si pantaloni scurti. Oricare dintre persoanele care locuiesc sub paralela 45 s-ar simti ca in Groenlanda, dar pentru irlandezi vara incepe de la 12 grade in sus.

Orasul vikingilor pastreaza si astazi multe dintre vestigiile acelor vremuri. Pe tot parcursul zilei, capitala Irlandei este un adevarat spectacol vizual. Trinity College Dublin, The Dublin Castle, Phoenix Park, o intindere de 50 de hectare de vegetatie splendida, sau University College Dublin, o arhitectura cu totul si cu totul speciala, fac din capitala Irlandei un loc special in care ti-ai dori oricand sa ajungi. Dublin ar putea fi numit „orasul celor 3 etaje”, pentru ca nicio cladire nu are mai multe niveluri. Orice plan pentru constructii de tipul celor intalnite in marile orase ale lumii pare a fi respins inca de la inceput, pentru a nu 'degrada' imaginea generala. Este singurul oras care are un pod mai mult lat decat lung, cu trafic rutier lejer, in care nimeni nu alearga contratimp.

Strada iti ofera uneori senzatia ca te afli intr-un bar, din pricina normelor impuse de Uniunea Europeana aplicate cu strictete aici: fumatul este interzis in orice incapere publica. De aceea toti fumatorii sunt vazuti pe la colturi de strada, in fata restaurantelor, a magazinelor sau sub cate o statuie aprinzandu-si o tigara. Grafton Street este paradisul cumparaturilor. Marks'n'Spencer, The Westbury Mall, The Powerscourt Centre, Stephens Green Centre, etc. Si dupa cum era de asteptat, cam totul este colorat in verde. Carroll's este magazinul cu specific irlandez, Rai pentru turistii veniti sa cumpere suveniruri pentru ei si pentru prietenii ramasi acasa.

Luna de miere in Iordania
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: