Setari Cookie-uri

Dublin by day, Temple Bar by night

Prima senzatie pe care o ai la intrarea in orasul lui St. Patrick este ca ai nimerit in Asia. Populatia de orgine asiatica este aici prezenta in numar impresionant. Vei vedea un chinez care serveste un alt chinez la Burger King, o casiera nipona la supermarket, un malaezian la Penny’s, un asiatic te va intreba la bar: 'Carlsberg, you said?' si asa mai departe.

Totul insa se schimba odata cu lasarea serii. Temple Bar, splendidele strazi garnisite cu puburi irlandeze si baruri pentru toate gusturile, devine refugiul majoritatii. In esenta, Temple Bar este numele portiunii centrale dintre O'Connell Bridge, Westmoreland Streed, Catedrala Christchurch si Dame Stret. Inainte de anul 1980 cand irlandezii aveau planuri de a construi National Bus Station, aceasta zona nu era decat un peisaj cu depozite, case daramate si cladiri in paragina, resturi ale Dublinului medieval. Din 1991 insa, Temple Bar a devenit inima Dublinului. Toata agitatia intalnita pe strazi in timpul zilei se inghesuie brusc in perimetrul acestor pietonale. Inca de la ora 18:00 locurile in baruri sunt rezervate. In aceste locuri te simti ca si cum te-ai plimba intr-un minut prin toate colturile lumii. Italiana, spaniola, romana, chineza, germana, engleza, intr-un pub irlandez vei regasi o multime de accente cunoscute.

Conform statisticilor, Irlanda este cea mai tanara tara, din punct de vedere al mediei de varsta. Peste 70 % din populatie are pana in 25 de ani. Cu toate acestea, pub-urile nu impun anumite restrictii in privinta varstei... a treia. Conservatorismul intalnit in tarile est-europene nu gaseste loc aici. Oamenii trecuti de prima si a doua tinerete se bucura din plin de muzica, dans si... Guiness. Lipsita de inhibitii, intreaga populatie a Dublinului isi incheie ziua in Turks Head, Buskers, The Czech Inn, Bruxelles, Doyle's si multe, multe altele.

Desi te-ai astepta sa gasesti mult mai multa agitatie inauntru, mare parte din distractie se petrece in fata sau in spatele barurilor, unde intalnesti toti fumatorii constransi sa iasa din incinta localului de fiecare data cand li se face pofta de nicotina. Totul insa se scufunda in liniste incepanad cu ora 02.00, cand puburile isi inchid portile. Imediat se pun in functiune autobuzele de noapte, probabil cam scumpe pentru asteptarile multor straini, 4 Euro biletul, dar parca mai convenabile decat un taxi. Acalmia se mentine desigur pana a doua zi, cand irlandezii se trezesc dis-de-dimineata pentru a-si relua activitatile obisnuite. Pana la ora 18.00...




Articol preluat de pe Yuppy

Va recomandam:

Top 5: Cei mai ghinionisti oameni

Cel mai dulce dintre cadouri: ciocolata de lux

11 fotografii care au schimbat istoria




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.