Setari Cookie-uri

Revelionul pe mapamond

Revelionul se sarbatoreste, in fiecare an, timp de 13 ore pe intreaga planeta. Primii care vor intra in anul 2008 vor fi locuitorii din insulele Kiribati situate in Oceanul Pacific, pe linia ecuatorului. Cincisprezece minute mai tarziu, adica la ora 12.15 (ora Romaniei) locuitorii insulelor din Noua Zeelanda vor bea sampanie iar australienii se vor imbratisa abia la ora 15.00, ora Romaniei. Ultimii care vor intra in Noul An vor fi cei din Honolulu, Tahiti si cei care locuiesc in Samoa Americana. Ei vor lansa artificiile abia la ora 13.00 - pe 1 ianuarie in Romania.

In Israel, Vitnam si Europa...

Traditiile si obiceiurile sunt savuroase dar extrem de diferite. In Vietnam, Anul Nou se numeste Tet Nguyen Dan sau, mai simplu, Tet.

Nu pica niciodata in aceeasi data. Poate incepe intre 21 ianuarie si 19 februarie in functie de luna. Vietnamezii cred ca in noaptea dintre ani, zeul care sta sub fiecare casa si supravegheaza mersul lucrurilor tot anul, se ridica la cer si spune cat de bun si rau a fost fiecare membru al familiei.

In Israel, Anul Nou se numeste Rosh Hashanah. Este o perioada sacra, cand oamenii se gandesc la ceea ce au facut rau in trecut si promit ca vor fi mai buni in viitor. Ceremonii speciale au loc in sinagogi iar oamenii isi dau cadouri reciproc.
Europa este un spatiu al superstitiilor si farmecelor. De la monedele din buzunar pana la farfuriile sparte si costumatiile speciale, europenii sarbatoresc in mod diferit inceputul Anului Nou.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.