Setari Cookie-uri

10 locuri speciale in Bucuresti

A fost candva Micul Paris, acum se vrea a fi una dintre Capitalele Europene. Cu o geneza invaluita in mister, Bucurestiul ramane orasul care nu inceteaza sa atraga, sa fascineze sa nasca dorinte si ambitii sau, dimpotriva, sa creeze repulsie si dezinteres. Cu perioade mai bune si mai rele, cu un farmec aparte, Bucurestiul a cunoscut de-a lungul timpului mai multe grade de dezvoltare, cultura si civilatie.

A fost candva Micul Paris, acum se vrea a fi una dintre Capitalele Europene. Cu o geneza invaluita in mister, Bucurestiul ramane orasul care nu inceteaza sa atraga, sa fascineze sa nasca dorinte si ambitii sau, dimpotriva, sa creeze repulsie si dezinteres. Cu perioade mai bune si mai rele, cu un farmec aparte, Bucurestiul a cunoscut de-a lungul timpului mai multe grade de dezvoltare, cultura si civilatie. Insa cea mai potrivita reprezentare a Capitalei se face probabil prin denumirea 'orasul extremelor'. Acest aspect s-a pastrat de fapt din trecut cand “Micul Paris” se zbatea intre centrul luxos, iluminat electric, pavat si cu trasuri care purtau oameni galanti, elitisti. Si astazi insa centrul Bucurestiul impresioneaza orice turist strain, desi la periferie se afla cartiere muncitoresti cu blocuri inghesuite si gri.

Geneza orasului este invaluita in mister, dar se pare ca are lagaturi cu legenda lui Bucur, pastor de oi, care a pus bazele unui sat pe malul Dambovitei.

Chiar daca locuiti in Bucuresti sau nu, ar trebui sa stiti cateva locuri care v-ar putea impresiona prin diverse detalii:

1.Gradina Botanica se afla in partea de sud-vest a orasului, in vecinatatea Palatului Cotroceni. Actuala locatie a ramas neschimbata din anul 1884. Parcul a fost afectat atat in timpul primului razboi mondial cat si in timpul celui de-al doilea, nu mai putin de 96 de bombe cazand pe suprafata acestuia. In anul 1989 reparatiile si reamenajarile se termina, iar Gradina Botanica devine o oaza de liniste, meditatie si un loc ideal pentru a a-ti petrece o dupa-amiaza de toamna.

2. Astazi, Casa Capsa, dupa actiuni de restaurare, a reintrat in circuitul turistic ca fiind un hotel de 5 stele, farmecul vechi al cladirii fiind insa pastrat, interiorul gazduind candelabre si mobila somptuasa. Insa la inceput Casa Capsa a fost o cofetarie, infiintata in anul 1852. Casa Capsa a reprezentat de-a lungul timpului un important loc de intalnire al personalitatilor politice romanesti.

3. Hotel Cismigiu reprezinta un loc de poveste in Bucuresti, amplasat pe bulevardul Elisabeta. Este cea mai veche cladire din zona. Popularizat si de trupa Vama Veche, Hotel Cismigiu este cunoscut ca fostul camin al Facultatii de Teatru. De un farmec impresionant, cladirea iti va atrage cu siguranta privirea atunci cand vei trece pe langa ea. Insa in acest moment Hotel Cismigiu se afla in paragina si se degradeaza putin cate putin in fiecare zi.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.