Setari Cookie-uri

10 locuri speciale in Bucuresti

A fost candva Micul Paris, acum se vrea a fi una dintre Capitalele Europene. Cu o geneza invaluita in mister, Bucurestiul ramane orasul care nu inceteaza sa atraga, sa fascineze sa nasca dorinte si ambitii sau, dimpotriva, sa creeze repulsie si dezinteres. Cu perioade mai bune si mai rele, cu un farmec aparte, Bucurestiul a cunoscut de-a lungul timpului mai multe grade de dezvoltare, cultura si civilatie.

4. Lacul Morii este format prin bararea Dambovitei in mod artificial. Acest lucru a creat o stare de tensiune din pricina inundarii, mai cu seama din momentul construirii unei biserici si a unui cimitir in zona. Lacul morii reprezinta un alt loc fascinant al Capitalei, mai ales seara, fiind luminat de cartierele care il inconjoara. Dar din nefericire acesta nu este amenajat si exploatat ca obiectiv turistic la adevaratul sau potential.


5. Strada Lipscani ar putea fi considerata inima Bucurestiului de alta data. Numele strazii din centrul vechi al Capitalei provine de la orasul Leipzig. Strada a fost numita asa datorita numarului foarte mare de negustori din acel oras, care desfasurau comert in acest loc. Zona reprezinta un amestec de culturi, lucru care poate fi observat si in arhitectura cladirilor aflate aici.

6. Parcul Cismigiu reprezinta cea mai veche Gradina Publica din Bucuresti. Se afla in centrul orasului si este marginita de bulevardele Elisabeta, Schitu Magureanu si Str, Stirbei Voda. Gradina se intinde pe o suprafata de 16 hectare si in partea sud-estica a sa se afla renumitul colegiu National Gheorghe Lazar.

7. Kilometrul 0 al Capitalei si al retelei nationale de drumuri, Piata Universitatii, are o insemnatate foarte mare pentru toti romanii: este unul dintre locurile in care democratia a fost castigata in anul 1989. Tot aici au avut loc si evenimentele din primavara anului 1990.

8. Cimitirul Bellu este unul din cele mai mari astfel de locuri din Bucuresti. Acesta si-a castigat renumele datorita aleilor frumos amenajate, intre care sunt inmormantate mai multe nume celebre ale istoriei romanesti. Printre acestea se numara: Theodor Aman, George Bacovia, Ion Barbu, C.A. Rosetti si Mihai Eminescu.

9. Arcul de Trimf este fara indoiala un monument grandios. A fost realizat odata cu incoronarea ca Rege a lui Ferdinand I. Astazi, Arcul de Triumf reprezinta unul dintre simbolurile de top ale Capitalei.

10. Caru' cu bere a fost infintat in anul 1879, fiind construit de Nicolae Mircea cu o arhitectura in stil neogotic. Caru' cu bere a gazduit in timpul secolului trecut mai multe cenacluri literare sustinute de George Cosbuc. Decorul interior se pastreaza si astazi, iar locul imprima farmecul vremurilor de alta data.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.