Setari Cookie-uri

Spune spa stresului!

Spa este numele unui oras din Belgia. In evul mediu, locuitorii care se confruntau cu carentele de vitamine din organism, incercau sa se trateze consumand apa de izvor, care continea fier si alte minerale. De la acest obicei pana la construirea unor adevarate centre balneoclimaterice nu a fost decat o chestiune de timp.

Iata cum functioneaza:

Desi partenera ta ar fi mult mai incantata de asemenea 'ritualuri', daca te pasioneaza 'cultura spa', o poti insoti la baie, pentru un tratament 'domestic' cu substante aromate: umple cada cu apa pana la jumatate si adauga cativa stropi de ulei parfumat, pentru baie. Uleiurile esentiale aromate sunt cele mai potrivite, dar avand in vedere concentratia lor ridicata, trebuie utilizate cu masura. Poti folosi de asemenea amestecuri uscate, formate din materiale parfumate asezate impreuna atat pentru aspect, cat si pentru parfum.

Amestecurile personalizate se creeaza folosind radacini, seminte, petale si tulpini ale plantelor, peste care se adauga agenti cu rol de fixare a aromei. Santalul, trandafirul si rozmarinul sunt cateva dintre cele mai renumite plante cu rol afrodisiac.

Lumanarile sau betisoarele parfumate, impreuna cu spumantele pentru baie, sunt si ele incluse in topul accesoriilor pentru baia relaxanta. Aromoterapia va fi indicata mai ales cand sezonul rece isi va face simtita prezenta - este momentul ideal pentru a experimenta senzatiile induse de uleiurile eterice. Aromele lor de citrice, rasinoase sau mirodenii sunt menite sa inlature stresul si sa detensioneze organismul.

Nu iti supune corpul unor proceduri complexe, daca asta inseamna sa ii incalci limitele de suportabilitate.


Foloseste uleiuri naturale pentru masaje (cocos) si renunta la cele minerale, care sunt bazate pe petrolium, o substanta cu efecte nocive.

Improspateaza mediul in care iti petreci cea mai mare parte a timpului, cu ajutorul plantelor de interior.

Alege lumanari parfumate pe baza de uleiuri vegetale sau ceara de albine, in locul celor din parafina.

Consuma multa apa filtrata.


De-a lungul timpului, metodele pentru ingrijirea corporala s-au diversificat si au format un adevarat trend. Tratamentele spa se numara incontestabil printre ele si ofera rezultate numai daca sunt utilizate in mod corespunzator. Pe langa faptul ca propun si procedeuri concrete, ele presupun in general un stil de viata sanatos. Organizarea eficienta a timpului, a spatiului, stabilirea prioritatilor si acordarea timpului necesar propriei persoane sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii.







Articol reluat de pe Yuppy

Alte recomandari:

Calendarul Pirelli 2008: Frumusetea in versiune asiatica

Hummer H3T: Pentru amatorii de aventuri
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.