Setari Cookie-uri

Sushi, vedeta bucatariei japoneze

Sushi nu mai este demult doar o traditie japoneza, devenind un adevarat fenomen in intrega lume, din insulele japoneze pana in Statele Unite, Europa si nu numai. Iubitorii de peste crud sunt dispusi sa plateasca sume exorbitante pentru a savura un sushi autentic.

Masa, New York800 de dolari Restaurantul nu are un meniu prestabilit, seful bucatar Masa Takayama oferind diverse preparate sushi in functie de ingredientele de sezon aduse din Japonia. Cele 26 de locuri sunt insuficiente pentru lista de asteptare interminabila, recomandandu-se ca rezervarile sa aiba loc cu cel putin trei saptamani inainte. Specialitatea "toro tartar" (burta de ton) si caviar Sterling Royal merita incercata, justificand asteptarea si, de ce nu, pretul piperat.

Sushi-ko, Tokyo 250 de dolariSituat in districtul Ginza din Tokyo, Sushi-ko a pregatit peste patru generatii de specialisti in sushi, inclusiv bucatarul sef Masa Takayama. Nici acest restaurant nu are un meniu prestabilit, invitand clientii sa se relaxeze savurand ultimele noutati in materie de sushi de pe piata japoneza. Printre specialitati se numara picioarele de crab cu lamaie si aricii de mare.

Miyako, Geneva 168 de dolariPosibil cea mai buna bucatarie japoneza din Europa, Miyako se mandreste cu meniul Tepan-Yaki, care cuprinde sase feluri diferite de preparate, printre care peste proaspat de sezon si cotlet Kobe.

Tojo's Restaurant, Vancouver 220 de dolariMeniul cuprinde 2.000 de retete sushi autentice, obtinute cu peste proaspat din Pacific. Inventatorul specialitatii Tojo Maki serveste si preparate din crab cu ciuperci in sos miso, amestec oferit in scoica la gratar.

Armani/Nobu, Milano
245 de dolariRestaurantul exclusivist este o confluenta a delicioaselor preparate de sushi cu influente Armani in designul interior japonez. Meniul de sapte feluri include somon tatar si caviar Golden Osetra.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.