Sushi nu mai este demult doar o traditie japoneza, devenind un adevarat fenomen in intrega lume, din insulele japoneze pana in Statele Unite, Europa si nu numai. Iubitorii de peste crud sunt dispusi sa plateasca sume exorbitante pentru a savura un sushi autentic.
Sushi-ko, Tokyo 250 de dolariSituat in districtul Ginza din Tokyo, Sushi-ko a pregatit peste patru generatii de specialisti in sushi, inclusiv bucatarul sef Masa Takayama. Nici acest restaurant nu are un meniu prestabilit, invitand clientii sa se relaxeze savurand ultimele noutati in materie de sushi de pe piata japoneza. Printre specialitati se numara picioarele de crab cu lamaie si aricii de mare.
Miyako, Geneva 168 de dolariPosibil cea mai buna bucatarie japoneza din Europa, Miyako se mandreste cu meniul Tepan-Yaki, care cuprinde sase feluri diferite de preparate, printre care peste proaspat de sezon si cotlet Kobe.
Tojo's Restaurant, Vancouver 220 de dolariMeniul cuprinde 2.000 de retete sushi autentice, obtinute cu peste proaspat din Pacific. Inventatorul specialitatii Tojo Maki serveste si preparate din crab cu ciuperci in sos miso, amestec oferit in scoica la gratar.
Armani/Nobu, Milano 245 de dolariRestaurantul exclusivist este o confluenta a delicioaselor preparate de sushi cu influente Armani in designul interior japonez. Meniul de sapte feluri include somon tatar si caviar Golden Osetra.