Setari Cookie-uri

Shopping la Istanbul cu numai 99 euro

Orasul prin care Europa se contopeste cu Asia isi intampina vizitatorul atat cu structuri istorice precum Hagia Sophia sau Moscheea Albastra in Orasul Vechi, precum si cu hoteluri, restaurante si centre de afaceri moderne in Orasul Nou.

Bine de stiut

- O excursie la Istanbul presupune un buget modic; preturile sunt mai mici decat in Bucuresti;
- La cumparaturi puteti „negocia la sange” cu vanzatorii, negocierea fiind obisnuita si puteti face cumparaturi la jumatate fata de pretul initial;
- Legislatia turca va obliga sa declarati la vama aparatura electronica;
- In Istanbul se accepta si dolarul american si euro, dar sfatul nostru este sa va schimbati banii in lire turcesti pentru ca veti iesi mult mai ieftin;
- Orasul este plin de pisici. Peste tot pe strada, lumea le da de mancare. Sunt ocrotite si iubite, si considerate urmasele sultanilor;
- Clasificarea hotelurilor este data de autoritatile in domeniu din tara respectiva.

Formalitati

- La frontiera este obligatorie detinerea unui pasaport valabil minim 6 luni. Asigurarea medicala de calatorie este optionala. Christian Tour va recomanda sa incheiati asigurarea storno.
- Daca aveti masina cumparata in leasing va trebuie un formular de la firma de leasing .
- Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste), legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.
- Turcia nu este membra a Uniunii Europene, astfel incat produsele cumparate sunt supuse regimului vamal

Informatii utile

- Cazarea pentru 3 adulti se va face in camere duble cu un extrabed (pat pliant). Camerele duble pot avea 2 paturi de o persoana sau un pat dublu. Repartizarea camerelor se va face la receptia hotelului.
- Deoarece legislatia permite numai ghizilor locali sa ofere informatii la obiectivele turistice (interior si exterior), ghidul insotitor roman nu va putea oferi informatii turistice in public sau in interiorul obiectivelor turistice.

Program

Ziua 1 - Calatorie spre Istanbul

Intalnire cu insotitorul de grup la Parcul Izvor la ora 19:30 pentru imbarcare. Pornim pe traseul Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo - Edirne - Istanbul. Pe timpul noptii vom traversa Bulgaria.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.