Setari Cookie-uri

Shopping la Istanbul cu numai 99 euro

Orasul prin care Europa se contopeste cu Asia isi intampina vizitatorul atat cu structuri istorice precum Hagia Sophia sau Moscheea Albastra in Orasul Vechi, precum si cu hoteluri, restaurante si centre de afaceri moderne in Orasul Nou.

Ziua 2 - Orasul celor 300 de moschei

Ajungem in Istanbul in cursul diminetii. Cazare la Hotel 3*. Va recomandam o plimbare pe strazile orasului care va vor ajuta sa-i descoperiti trecutul glorios si farmecul oriental. Puteti descoperi Moscheea Albastra, Aghia Sophia, Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce, Hipodromul, Turnul Beyazid, Zidurile Marmara, Zidurile Pamantului sau va puteti incepe periplul prin numeroasele magazine si bazare turcesti, cum ar fi: Isstiklal Caddesi, o strada plina de cafenele, magazine de haine si multe librarii, magazinele de pe Tesvikiye Caddesi si de pe stradutele din jur incarcate cu produse de firma ca Mundo, Emporio Armani, Vakko si Beyman.

In Instanbul veti gasi numeroase piete in care se afla o gama diversa de produse de la haine, antichitati, la fructe proaspete, mirodenii, peste etc. O plimbare prin aceste piete reprezinta un prilej unic de a cunoaste cultura complexa a orasului (Piata Horhor, Cukurcuma Sokagi sunt deschise zilnic).
Seara va recomandam sa luati masa intr-unul din multiplele restaurante traditionale turcesti, sa incercati kebab-ul, iskender-ul, un pahar de ayran, baclavalele si dulciurile deosebite pe care numai in orient le poti gasi.

Ziua 3 - Marele Bazar

Dupa micul dejun, prima parte a zilei o dedicam cumparaturilor in Marele Bazar cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte cautat de turisti, acoperind o suprafata de marimea unui oras, unde va puteti tocmi pentru tot, de la covoare turcesti lucrate artizanal cu fir din aur si argint la haine din piele de foarte buna calitate, bijuterii dar si haine moderne la preturi foarte mici. Tot aici veti gasi si magazine de antichitati de unde puteti cumpara suveniruri ce amintesc de marele Imperiu Otoman, ceramica turca deosebita. Pe toata intinderea Kalpakcilar Caddesi din Marele Bazar stralucesc metalele pretioase. Mai puteti cumpara fete de perna, fete de masa brodata, servicii de cafea decorate etc.

Ziua 4 - Bazarul Egiptean

Dupa micul dejun va invitam in Misir Carsisi, Bazarul egiptean, situat dupa Moscheea Albastra, care ne intampina cu o atmosfera exotica si misterioasa, imbibata de parfumurile condimentelor aromatice si ale ierburilor. Dupa o zi extenuanta de shopping puteti opta pentru o baie turceasca. Ȋn Istanbul exista o singura baie mixta (Baia Suleyman), construita in urma cu 500 de ani, accesul fiind de circa 30 euro/persoana.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.