Piscine, patinoar, perete de alpinism, pista pentru aterizarea elicopterelor sau a avioanelor personale, cazinouri, solare, bazine pentru scufundari, valuri artificiale pentru surferi, sali de cinema, saune uscate sau umede, centru de afaceri, restaurante, bistrouri… toate pe cateva sute de metri patrati plutitori. Toate pe un vas de croaziera, intr-o excursie care a devenit celebra pentru ca este scumpa, pretentioasa si…dubla.
Piscine, patinoar, perete de alpinism, pista pentru aterizarea elicopterelor sau a avioanelor personale, cazinouri, solare, bazine pentru scufundari, valuri artificiale pentru surferi, sali de cinema, saune uscate sau umede, centru de afaceri, restaurante, bistrouri... toate pe cateva sute de metri patrati plutitori. Toate pe un vas de croaziera, intr-o excursie care a devenit celebra pentru ca este scumpa, pretentioasa si...dubla.
Numarul turistilor care opteaza pentru petrecerea vacantei pe un vas de croaziera creste de la an la an. Poate si datorita faptului ca piata exclusivista a croazierelor s-a segmentat devenind, in parte, accesibila si pentru turistul cu venituri medii spre mari. Totusi, croazierele de lux sunt optiunile celor capabili sa dea cateva zeci de mii de euro fara regrete. Dar merita. Toata lumea stie asta.
Doua excursii intr-una singura
Lux high si low class
Luxul s-a impartit in doua. Cu doar 1000 de euro te poti urca la bordul unui mic vas de croaziera cu care vei strabate Mediterana. Dar te va costa mult mai mult luxul “de clasa” al croazierelor planetare, care dureaza si luni de zile dar care presupun tot luxul standardelor inalte. De la yachturile de tip charter, care pot primi la bord 15-20 de persoane, si pana la marile transatlantice, cu sute de camere, de la celebrele “spargatoare de gheata” rusesti care ofera clientilor intruziuni excentrice la Polul Nord pana la fregatele din Insulele Caraibe, luxul se vinde scump iar opulenta nu implica reduceri.