Setari Cookie-uri

Croazierele - dincolo de lux, opulenta!

Piscine, patinoar, perete de alpinism, pista pentru aterizarea elicopterelor sau a avioanelor personale, cazinouri, solare, bazine pentru scufundari, valuri artificiale pentru surferi, sali de cinema, saune uscate sau umede, centru de afaceri, restaurante, bistrouri toate pe cateva sute de metri patrati plutitori. Toate pe un vas de croaziera, intr-o excursie care a devenit celebra pentru ca este scumpa, pretentioasa sidubla.

Piscine, patinoar, perete de alpinism, pista pentru aterizarea elicopterelor sau a avioanelor personale, cazinouri, solare, bazine pentru scufundari, valuri artificiale pentru surferi, sali de cinema, saune uscate sau umede, centru de afaceri, restaurante, bistrouri... toate pe cateva sute de metri patrati plutitori. Toate pe un vas de croaziera, intr-o excursie care a devenit celebra pentru ca este scumpa, pretentioasa si...dubla.

Numarul turistilor care opteaza pentru petrecerea vacantei pe un vas de croaziera creste de la an la an. Poate si datorita faptului ca piata exclusivista a croazierelor s-a segmentat devenind, in parte, accesibila si pentru turistul cu venituri medii spre mari. Totusi, croazierele de lux sunt optiunile celor capabili sa dea cateva zeci de mii de euro fara regrete. Dar merita. Toata lumea stie asta.

Doua excursii intr-una singura

Marele avantaj al unei croaziere este posibilitatea de a imbina viata de pe vas, care presupune un lux dincolo de orice imaginatie, cu timpul petrecut in porturile unde hotelul plutitor acosteaza uneori pentru doar cateva ore, alteori pentru zile intregi. Astfel, norocosul turist isi petrece o jumatate din sejur admirand apusurile si rasariturile oceanului, iar celalta jumatate vizitand orasele-porturi de pe alte continente. Practic, platesti o singura excursie dar ai parte de doua, deoarce viata pe mare este complet diferita de cea de pe uscat. Iar daca optezi pentru petrecerea unui sejur pe un vas de croaziera de lux atunci viata de pe mare va intrece orice asteptari. Nu exista in industria turistica un segment mai pretentios decat cel al vaselor de croaziera. Nimic nu este uitat, totul este ireprosabil. Piscine, cluburi, discoteci, spatii de joaca pentru copii, mici centre comerciale, cazinouri, restaurante, sali de cinema si multe, multe altele, toate pentru a alunga plicitiseala dar si pentru a justifica sumele de bani pentru care se cumpara astfel de sejururi.

Lux high si low class

Luxul s-a impartit in doua. Cu doar 1000 de euro te poti urca la bordul unui mic vas de croaziera cu care vei strabate Mediterana. Dar te va costa mult mai mult luxul “de clasa” al croazierelor planetare, care dureaza si luni de zile dar care presupun tot luxul standardelor inalte. De la yachturile de tip charter, care pot primi la bord 15-20 de persoane, si pana la marile transatlantice, cu sute de camere, de la celebrele “spargatoare de gheata” rusesti care ofera clientilor intruziuni excentrice la Polul Nord pana la fregatele din Insulele Caraibe, luxul se vinde scump iar opulenta nu implica reduceri.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.