Setari Cookie-uri

Croazierele - dincolo de lux, opulenta!

Piscine, patinoar, perete de alpinism, pista pentru aterizarea elicopterelor sau a avioanelor personale, cazinouri, solare, bazine pentru scufundari, valuri artificiale pentru surferi, sali de cinema, saune uscate sau umede, centru de afaceri, restaurante, bistrouri toate pe cateva sute de metri patrati plutitori. Toate pe un vas de croaziera, intr-o excursie care a devenit celebra pentru ca este scumpa, pretentioasa sidubla.

O croaziera accesibila ca pret in Marea Mediterana de Est sau de Vest, de 9-10 zile, cu toate transferurile asigurate, in regim all inclusiv, costa de la 1.000 de euro de persoana in sus. Pretul unei croaziere in Egip costa de la 475 de euro de persoana la 525 de euro de persoana, in functie de perioada aleasa ºi de numarul stelelor. O croaziera de 21 de zile, unde poti descoperi tangoul argentinian ºi samba braziliana, incepand de la Buenois Aires (Argentina) la Porto Grande (Insulele Cap Verde) ºi pana la Tenerife, in regim all inclusiv, costa intre 5.200 ºi 7.000 de euro de persoana, in functie de numarul de opriri ºi de conditiile pentru care turistul opteaza. Persoanele care vor sa cunoasca batranul continent european de la bordul unui vas de croaziera de lux, pentru 19 zile, pe un traseu care incepe in Civitavecchia (Italia), urmand Franta, Spania, Portugalia ºi Marea Britanie, trebuie sa plateasca 2.300-3.000 de euro de persoana. O croaziera de 13 nopti, pe un traseu care incepe din Dover (Anglia), urmand Germania, Estonia, Rusia, Finlanda, Suedia ºi Danemarca, costa 1.500-3.000 de euro de persoana.

Dar exista si altfel de croaziere. Aceasta sunt mai putin accesibile turistului de rand si au ca target cercurile selecte are aristocratiei. Astfel, pachetele de ultra-lux pot ajunge si la suma de 50.000 de euro de persoana, pentru un sejur de cateva zile. Astfel, pentru o singura zi petrecuta la bordul vasului Freedom of Seas, care are ca punct de plecare Miami si punct final Insulele Caraibe, turistul plateste 4.500 de euro. Dar, la bordul vasului exista pereti artificiali pentru alpinism, un simulator de valuri, cateva piscine, cateva saune, un centru sportiv si multe alte centre de divertisment sau relaxare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.