Insula insorita, considerata cea mai seducatoare insula din Caraibe, este cu siguranta si cea mai nebuna dintre ele. Paradisul marijuanei, al muzicii reggae, al libertatii totale, taramul fara prejudecati atrage in special tinerii dar si adultii liberi in spirit si comportament. Jamaica, o insula nebuna, plina de nebuni liberi si frumosi, un colt al lumii care traieste 24 de ore din 24 si care nu doarme niciodata. Dar care nu poate fi inteles de oricine.

Primul lucru care te socheaza odata ajuns in Jamaica este haosul. Sau cel putin aparenta de haos. Un haos dulce si armonios cu multa aglomeratie, confuzie, zambet si soare. Simti libertate in fiecare miscare a fiecarui om. Si libertatea e contagioasa. Oamenii au o atitudine dezinhibata si toata lumea face ce vrea. Zambind. Plajele sunt pline de tineri lenesi si bronzati, iar strazile rasuna de muzica si voci. In aglomeratie, negrii cu codite iti vand peruci, ceasuri, obiecte traditionale, jointuri sau prajiturele de canepa. Aici e legal.

Cei trei de R

Reggae, rom si rasarituri. Si Bob Marley caruia localnicii ii sunt etern recunoscatori pentru popularitatea care a crescut simtitor numarul turistilor innebuniti la propriu de aceasta insula. De altfel, guvernul jamaican a declarat monument national casa lui Bob Marley din Kingston, la 25 de ani de la moartea legendei muzicii reggae. Dar in afara de vizitarea casei memoriale Marley, Jamaica iti propune o multime de activitati, o multime de modalitati de distractie si numeroase locuri de vizitat. Astfel, poti petrece o dupa-amiaza explorand muntii, scufundandu-te in marea de corali, sau plimbandu-te printre insule la bordul unei barci sau a unui iaht. Te poti bucura de cultura jamaicana participand la unul dintre festivalurile de pe insula sau te poti opri la unul dintre numeroasele magazine care comercializeaza obiecte traditionale.

Dar viata de noapte este cea care atrage turistii de pe tot mapamondul. De la Negril la Montego Bay si pana la Kingston vei gasi o multitudine de restaurante, baruri si cluburi. Adolescentii vor fi incantati de muzica reggae si concertele live iar daca iti place sa iti asumi riscuri poti da o tura prin cazinoul Jackpot Jungle din Montego Bay. Sportul este o parte din cultura jamaicanilor iar terenuri de golf sunt localizate pe intreaga insula.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: