Setari Cookie-uri

Monaco, principatul opulentei

Sau rasfatul miliardarilor. Caci oamenii bogati au o tara. Iar aceasta se afla pe Coasta de Azur, intre Franta si Marea Mediterana. Monaco este unul dintre cele mai mici state europene avand o suprafata de doar 2 kilometri patrati. Este impartit in patru cartiere sau zone distincte: Monaco Ville - orasul vechi, celebrul Monte Carlo, La Condamine cu zona portuara si gradinile exotice si Fontvieille.

Plimbarile printre casele cu coloane de marmura, cocotate pe dealurile impadurite ale tarii, reprezinta o alternativa viabila pentru petrecerea timpului liber. In putine locuri din lume veti vedea o arhitectura mai opulenta, mai luxoasa, mai stilata decat aici.

*Chiar si doar doua zile petrecute in Monaco pot fi prea multe pentru un buget normal. Totusi, in ciuda faptului ca este o tara exorbitant de scumpa, Monaco ofera spatii de cazare si restaurante si pentru bugete mai putin generoase. Chiar si in Monte Carlo puteti lua masa cu 10-15 Euro, iar o cazare la o vila particulara poate fi gasita si la 50-80 de Euro. Daca alegeti una dintre ofertele agentiilor de turism, puteti opta pentru un sejur de Revelion care include transportul cu avionul pana in Monte Carlo, cazarea pentru sase nopti cu mic dejun inclus intr-un hotel de 4 stele, la un pret ce depaseste cu putin 900 de Euro. Daca vreti sa plecati in orice alta perioada - in afara Sarbatorilor de Iarna - pretul unui astfel de sejur scade cu aproximativ 100-150 de Euro. Nu uitati insa ca exista taxe care trebuie platite, cheltuieli neprevazute, iar daca nu optati pentru o oferta all incusive mesele va pot costa destul de mult. Prin urmare, indiferent de perioada, este practic imposibil sa vizitati in conditii bune Monaco fara cel putin 1000 de Euro de persoana daca aveti de gand sa ramaneti mai mult de doua, trei zile.





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.