Singapore, in acelasi timp oras, insula si tara este un loc sofisticat, multicultural si cosmopolit, in care traditia si modernul, estul si vestul coexista intr-o armonie perfecta. Se spune despre Singapore ca a fost primul oras al lumii care a intrat in mileniul III. In totalitate dedicata contrastelor, aceasta republica din sud estul Asiei reprezinta una dintre cele mai excentrice destinatii de vacanta. Dinamismul, traditionalismul, modernismul si bogatia sunt doar cateva dintre caracterisiticile acestei tari cu o populatie la fel de mare ca cea a Bucurestiului.

Orasul are o istorie veche de milenii. Denumirea se pare ca i-a fost data de un print din Sumatra, care, refugiindu-se pe aceasta insula ar fi vazut un leu de frumusete fascinanta. Inainte de asta insa, undeva in primele secole ale crestinitatii, a existat aici o aglomerare urbana care purta numele de Temasek (Oraul Marii). Istoria acestei insule a fost extrem de generoasa in evenimente. Singapore a fost “perla coloniala” a arabilor, portughezilor, olandezilor si englezilor, a fost cucerit de japonezi, a reprezentat un punct important de popas pentru piratii evului mediu dar si o “casa” primitoare pentru comercianti si pescari. Rezultatul acestor secole de istorie tumultoasa este magnific. Orasul - tara - insula nu este o destinatie pentru romantici. Este insa locul perfect pentru distractie si explorare urbana. In plus reprezinta una dintre cele mai dorite, dar si scumpe destinatii pentru Revelion.

Ce facem in Singapore?

Pentru a intelege pe deplin savoarea acestui oras trebuie spus ca pluralismul etnic declanseaza culoare si dinamism. Un oras al tuturor popoarelor, o tara a multilingvismului, o metropola a bogatiei dar si a modestiei, a afacerilor moderne dar si a comertului primitiv.
Cartierele etnice cum ar fi ChinaTown sau Little India au devenit adevarate atractii pentru turistii care poposesc pe insula. Cartierul chinezesc este un loc preponderent comercial in care insa, traditiile si rigorile sunt pastrate cu o strictete rar intalnita chiar si in China. Mica Indie, localizata in jurul soselei Serangoon Road este cartierul pupulatiei indiene, care domina comertul cu electronice, condimente si bijuterii.Aceste doua cartiere etnice sunt practic doua orasele independente inglobate in insula. Fiecare cartier are temple budhiste sau hinduse dupa caz si o autonomie a traditiilor si obieceiurilor mai putin intalnita in alte colturi ale lumii.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: