Setari Cookie-uri

Bangkok: exotic, enigmatic, socant

Bangkok este capitala Thailandei, cel mai mare oras al tarii, cu peste 6 milioane de locuitori. Ca marime, este al 22-lea oras din lume si totodata un important centru economic si financiar al Asiei de Sud. Orasul a inceput ca un mic targ, sub numele de Bang Makok, iar numele complet este Krung Thep Maha Nakhon.

Bangkok este capitala Thailandei, cel mai mare oras al tarii, cu peste 6 milioane de locuitori. Ca marime, este al 22-lea oras din lume si totodata un important centru economic si financiar al Asiei de Sud. Orasul a inceput ca un mic targ, sub numele de Bang Makok, iar numele complet este Krung Thep Maha Nakhon.

Bangkok este locul in care cladirile foarte inalte se construiesc cu o rapiditate uimitoare. Bogatia culturala si nenumaratele locuri care pot fi vizitate transforma Bangkok-ul in una din cele mai cautate destinatii de vacanta din Asia. In fiecare an nu mai putin de 15 milioane de turisti ajung aici.

Chiar daca dupa ce ai aterizat in Bangkok totul pare linistit, odata ajuns in fata aeroportului lucrurile se schimba: o multime de taximetristi te abordeaza si incearca sa scoata de la tine prin orice metoda un ban, iar costul unei curse va fi cu siguranta mai mare decat cel real. Ideal ar fi sa stii foarte bine unde vrei sa ajungi si sa ai idee despre tariful aproximativ al unei curse cu taxi-ul de la aeroport pana la hotel.

In ceea ce priveste hotelurile, Bangkok are oferte cat se poate de variate. Exista hoteluri luxoase cum ar fi Peninsula Bangkok sau Oriental Hotel, aflat in top 10 hoteluri exclusiviste din lume. Strada Sukhumvit este spatiul hotelurilor celebre, care apartin lanturilor internationale: JW Marriot, The Landmark, Intercontinental, Sheraton si The Davis. Insa cel mai vechi si mai luxos hotel ramane Oriental Bangkok. Pentru cei care nu isi permit intotdeauna sa traiasca pe picior mare exista un numar imens de hoteluri si moteluri, unde preturile sunt mult mai accesibile, iar conditiile mai bune decat s-ar putea crede.

Atunci cand vine vorba despre optiunile petrecerii timpului in Bangkok, cu siguranta nu vei gasi timp sa te plictisesti. O atractie majora aici o reprezinta tratamentele spa. Vei gasi orice forma de masaj si tratament la preturi reduse.

Pentru iubitorii de golf, Thailanda este ca un paradis, un numar impresionant de terenuri fiind disponibile de asemenea la preturi nu foarte mari.

Un alt loc care nu trebuie ratat este Grand Palace. Acesta reprezinta un obiectiv arhitectural unic, unde vei putea gasi cea mai importanta si venerata statuie a lui Buddha din Thailanda. Este bine ca atunci cand vizitezi Grand Palace, sa incepi dis-de-dimineata, pentru a evita aglomeratia care se creeaza. Insa pentru a putea vizita totul, o singura zi de multe ori nu este de ajuns. Nu trebuie sa purtati pantaloni scurti sau sandale in aceasta zona, pentru ca accesul nu este permis decat intr-o tinuta pe care ei o considera decenta. Contra unei sume nu foarte mari de bani poti inchiria propriul ghid care iti va oferi detalii in mai multe limbi de circulatie internationala.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.