Setari Cookie-uri

Bangkok: exotic, enigmatic, socant

Bangkok este capitala Thailandei, cel mai mare oras al tarii, cu peste 6 milioane de locuitori. Ca marime, este al 22-lea oras din lume si totodata un important centru economic si financiar al Asiei de Sud. Orasul a inceput ca un mic targ, sub numele de Bang Makok, iar numele complet este Krung Thep Maha Nakhon.

Oficial numita „Queen Saovabha Memorial Institute”, ferma de serpi merita cateva ore din timpul tau. Inainte de a intra aici, ti se va face un instructaj despre cum trebuie sa reactionezi in cazul in care esti atacat de un sarpe. Aici vei putea vedea custi cu diferite specii de serpi, iar turul fermei va include si momente in care vei asista la hranirea acestora.

La 30 de kilometri de Bangkok se afla o alta „ferma” ciudata. Ferma de crocodili, unde pot fi gasiti nu mai putin de 60.000 de reprezentanti ai speciei. Animalele pot fi hranite de vizitatori, iar din ora in ora se fac reprezentatii in care cineva isi asaza capul in gura unui crocodil. Ferma mai gazduieste si serpi, giboni, lei sau elefanti dresati. Mai exista un mic muzeu al dinozaurilor, unde scheletele acestor animale pot fi vazute.

Tot langa Bangkok se afla „Piata Plutitoare” unde localnicii vand tot timpul produse proaspete, mai cu seama in cursul diminetii.

Shopping-ul in Bangkok are deja notorietate internationala. Majoritatea magazinelor au discounturi de pana la 80%, produsele de calitate pot fi gasite in centrele comerciale mari, in timp de reproducerile produselor originale se comercializeaza pe majoritatea strazilor, la preturi foarte mici.

Daca ajungi in Bangkok, ar fi bine sa stii ca:

1. Nu este bine sa achizitionezi bijuterii contra unor sume foarte mari de bani, pentru ca exista sanse ca acestea sa fie falsuri.

2. Chiar daca Bangkok-ul ar putea parea un loc periculos, unde localnicii sunt mereu pregatiti sa te insele atunci cand vine vorba de bani, de fapt acest lucru este pentru ei doar un mod de a supravietui. Oamenii devin foarte prietenosi cand observa ca esti interesat de limbajul lor. Daca incerci sa vorbesti cateva fraze in tailandeza, cu siguranta acestia vor fi cu mult mai sociabili.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.