Cele mai scumpe resedinte din lume

Cele mai scumpe resedinte din lume
Kudika
15 Februarie 2008

Cei care traiesc viata la superlativ sunt constant atrasi de tot ceea ce inseamna unic si exclusivist, iar titlul de proprietar al celei mai scumpe resedinte din lume poate fi exact ceea ce cauta.

Cei care traiesc viata la superlativ sunt constant atrasi de tot ceea ce inseamna unic si exclusivist, iar titlul de proprietar al celei mai scumpe resedinte din lume poate fi exact ceea ce cauta.

Castele medievale, case construite in peisaje desprinse dintr-o vedere care imbie la o vacanta exotica, cu incaperi al caror numar depasesc zecile, cu spatii de recreere si dependinte in care vinoteca sau propriul heliport reprezinta 'dotari' incluse in pachetul de baza, toate reprezinta "creme de la creme" sau tot ce poate fi mai bun pe segmentul rezidential.

Dar cele extravagante resedinte presupun si cele mai mari preturi, primele astfel zece resedinte din lume avand o valoare ce depaseste jumatate de miliard de dolari, potrivit clasamentului intocmit de Forbes. Noul lider nu este inca prezent pe piata, aflandu-se in faza de constructie. Insa cea mai scumpa resedinta din lume in acest moment are deja pretendenti, potrivit constructorului.

Ea va fi construita de catre miliardarul american Tim Blixseth, un magnat in real-state, si va fi situata in cadrul Yellowstone Club, de langa Bozeman, Montana. Pretul acesteia va fi de 155 milioane de dolari (aproximativ 120 milioane de euro), va avea zece dormitoare, o piscina cu acoperis din sticla care poate feri incaperea de zilele friguroase de iarna, un spa propriu si un cinematograf de mici dimensiuni. Piesa de rezistenta va fi reprezentata de propria telecabina care ii va duce pe musafiri in varful partiei private de schi.

Cladirea va fi construita din lemn si piatra, costurile de constructie fiind estimate la 35-40 milioane de dolari. Tim Blixseth estimeaaza ca lucrarile vor dura aproximativ 14 luni, pana in acest moment fiind construit in proportie de 70% drumul de acces, care va avea aproximativ doi kilometri lungime. Cladirea principala va avea doua anexe, un garaj pentru sase automobile si o casa destinata personalului de intretinere al rezidentei.

Tim Blixseth, care are o avere estimata la 1,2 miliarde de dolari, a afirmat ca exista inca de pe acum cativa potentiali cumparatori, care s-au aratat interesati de viitoarea constructie datorita unicitatii constructiei. "Unii din cei mai bogati oameni din lume doresc pur si simplu sa aiba tot ce este mai bun, indiferent de pret".

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri