Setari Cookie-uri

Hawaii, un vis exotic

Munti crestati, paduri tropicale cu frunze grele de apa, plaje interminabile si vulcani activi, toate scaldate in apa Pacificului. O destinatie de vis, Hawaii.

Munti crestati, paduri tropicale cu frunze grele de apa, plaje interminabile si vulcani activi, toate scaldate in apa Pacificului. O destinatie de vis, Hawaii.


Hawaii este poate cel mai neobisnuit stat american, individualizat de o cultura aparte, construita prin interactiunea diferitelor etnii care convietuiesc in pace pe aceeasi insula de zeci de ani. Locul este un amestec genial de confort, urbanism si aventura in aer liber.

Pe la mijlocul secolului trecut, starurile de cinema si celelalte elite americane navigau spre Honolulu, la bordul unor vaporase cochete si luxoase. Prin anii '70 al cincizecilea stat american devenise deja sinonim cu turismul in masa. Lucrurile nu s-au schimbat de atunci. Pachete turistice convenabile atrag zilnic sute de turisti.

Cu toate acestea, este inca simplu sa iti conturezi propriul colt de paradis in Hawaii. Muntii verzi tasnesc drepti direct din apele oceanului, sute de cascade invigoreaza padurile virgine, iar lava se prelinge de pe stancile crestate direct in Pacific, in nori de abur. Bastinasii multietnici nu pot fi nici ei ignorati. Veseli, bronzati si vorbareti, ei isi traiesc viata in ritmul "aloha", invatat de la generatiile mai vechi.

Arhipeleagul este frumos in totalitatea sa si merita a fi descoperit pe indelete. Daca, insa, nu aveti prea mult timp la dispozitie, exista cateva locuri care nu pot fi ratate. Specialistii de la Forbes au facut chiar si un top al celor mai atractive locuri din Hawaii:

Plaja Waikiki, Oahu. Este plaja care apare in mai toate vederile cu Hawaii. Nisipul de o finete ispititoare este incadrat de munti impunatori. Waikiki este locul ideal pentru o plimbare nocturna pe plaja.

Coasta Na Pali, Kauai. Peretii canionului aluneca de la mii de metri direct in ocean. Producatorii de la Hollywood au apreciat si au exploatat la maximum locatia. Printre cele mai cunoscute filme turnate aici se numara "Raiders of the Lost Ark" si "Jurassic Park".

Tarmul nordic al insulei Oahu. In timpul iernii, acesta este locul in care surferii doritori de adrenalina se lupta cu peretii de apa, oferind un adevarat spectacol de maiestrie si control.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.