Setari Cookie-uri

Hawaii, un vis exotic

Munti crestati, paduri tropicale cu frunze grele de apa, plaje interminabile si vulcani activi, toate scaldate in apa Pacificului. O destinatie de vis, Hawaii.

Parcul National Vulcanii Hawaiieni. Insula cea mare este locul care gazduieste cei mai multi vulcani activi din lume. Parcul National, cu aspect de planeta Marte, este locul ideal daca ti-ai facut planuri de admirat lava.

Tarmul de nord-vest al insulei Molokai. Acest coltisor al insulei este mai inaccesibil si rar vizitat. Cunoscatorii recomanda o vedere de ansamblu, de la bordul unui mic avion, de unde pot fi admirate cascadele albicioase si vaile adanci. Avionul poate ateriza pe peninsula Kalaupapa, unde vizitatorii vor fi intampinati de grupuri de loclainici prietenosi.

Drumul spre Hana, Maui. Soseaua are mai mult de 600 de curbe serpuite si te duce de-a lungul coastei nordice a insulei Maui. Drumul traverseaza peisaje impresionante, garnisite cu cascade luxuriante si copaci exotici.

Niihau. Insulita se lauda cu doar 200 de locuitori, a caror limba materna este hawaiiana. "Insula interzisa" nu permite, la propriu, accesul strainilor. O varianta de intruziune in pamantul interizs este turul safari privat, organizat de compania Niihau Helicopters.

Shangri-La. Mostenitoarea imperiului de tutun, Doris Duke, si-a petrecut ultimii ani din viata in superba vila Diamond Head, pe care a incarcat-o cu una din cele mai frumoase colectii de arta islamica din lume - mai mult de 3.500 de obiecte rare, nepretuite.

Lanai. Este insula pe care Bill Gates si-a organizat nunta in valoare de un milion de dolari, spatiu al milionarilor si al petrecerilor selecte. Inconjurate de siruri de pini, aici se afla doua din cele mai bune terenuri de golf din Hawaii.

Centrul orasului Honolulu. Capitala hawaiiana trece printr-un proces de renastere, cu noi galerii de arta si restaurante selecte, cu un Chinatown ale carui cladiri robuste au ramas aproape neschimbate de 70 de ani si cu doamne elegante care ingrijesc florile din pervaz.







Un articol de Simina Mistreanu

Preluat de pe YourMoney

Alte recomandari:

Rusii vor construi o insula de lux in Marea Neagra

Cele mai optimiste tari din lume

Cele mai scumpe camere de hotel din Bucuresti



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.