Setari Cookie-uri

Mega iahturile magnatilor: cele mai luxoase ambarcatiuni

Acesti magnati detin unele din cele mai tehnologizate si avansate iahturi din lume, dotate cu pista de aterizare pentru elicoptere, sali de cinema, sistem de detectare a rachetelor si chiar studio de inregistrari. Pretul nu mai conteaza in cazul acestor adevarate palate plutitoare, ca de exemplu cel al presedintelui Oracle, Larry Ellison, care include un debarcader pregatit sa transporte chiar si un SUV. In fond, toate aceste "atractii" merita din plin.

Fostul presedinte al companiei Avis (inchirieri de masini) este detinatorul unei piese unice, cea mai mare goeleta (nava cu catarge din panza) din lume, de aproximativ 75 metri lungime. Mirabella V a fost construita de VT Shipbuilding in Southampton, Anglia, la un cost care depaseste 50 de milioane de dolari. Nava, terminata in anul 2004 si cantarind nu mai putin de 740 de tone, reprezinta o imbinare eleganta intre finisajele de lemn si decorurile in culori deschise. Ca activitati de relaxare, Joe si invitatii sai au de unde alege: un cinema in aer liber, o sala fitness si o piscina spa pe punte, ca sa amintim doar o parte... Mai exista totusi o sansa pentru amatori: iahtul se poate inchiria cu 300.000 de dolari pe saptamana.

Larry Ellison - Rising Sun

Avand 138 metri lungime, impresionanta nava a detinut titlul de cel mai mare iacht privat din lume, pana anul acesta, cand titlul a fost adjudecat de nava sultanului Abdul Aziz din Emiratele Arabe Unite. Proiectat in Germania, in 2004, la o valoare estimata de 377 milioane de dolari, iahtul totalizeaza 82 de camere si un teren de baschet. Cofondatorul Oracle a adaugat si mai multe facilitati, inclusiv un debarcader care poate transporta autoturisme. Singura problema a gigantului vas este chiar marimea acestuia, care da probleme acostarii in porturile mici si cochete de-a lungul Coastei de Azur si nu numai.

Paul Allen - Octopus

Octopus ocupa locul trei in topul celor mai mari pacheboturi, masurand 126 metri. Proiectat de catre designer-ul american Jonathan Quinn Barnett, originar din Seattle, bijuteria maritima in culorile alb si albastru se poate lauda, printre altele, cu o sala de cinema, un studio de inregistrari si cu o podea de sticla unde invitatii pot admira lumea subacvatica. Si asta nu e totul! Pachebotul mai este echipat cu barci diverse, dar si cu un submarin de zece persoane. Octopus a calatorit in acest an pe costa Africii de Sud, in Durban, in arhipelegul Zanzibar si in Canalul Suez in apropierea Maltei. Pretul acestui obiect de lux?? Paul Allen a cheltuit "doar" 254 de milioane de dolari.

Roman Abramovich - Pelorus
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.