Setari Cookie-uri

Mega iahturile magnatilor: cele mai luxoase ambarcatiuni

Acesti magnati detin unele din cele mai tehnologizate si avansate iahturi din lume, dotate cu pista de aterizare pentru elicoptere, sali de cinema, sistem de detectare a rachetelor si chiar studio de inregistrari. Pretul nu mai conteaza in cazul acestor adevarate palate plutitoare, ca de exemplu cel al presedintelui Oracle, Larry Ellison, care include un debarcader pregatit sa transporte chiar si un SUV. In fond, toate aceste "atractii" merita din plin.

Mohammed al-Fayed - Sokar

Pe acest vas de 30 de milioane de dolari si-a petrecut vacantele sub soarele Mediterannean cuplul Printesa Diana si fiul magnatului Mohammed al-Fayed, Dodi, inainte de tragicul accident din Paris, 1997. Detinatorul celui mai mare magazin de lux din Londra, celebrul Harrod's, Mohammed al-Fayed a decis sa isi vanda iahtul de 16 ani vechime contra sumei de 32 milioane de dolari. Daca doriti sa deveniti fericitul posesor al Sokar, trebuie sa stiti ca exteriorul navei apartine proiectantului Manfredi&Sforzi, in timp ce interiorul poarta semnatura Vittorio Cerruti!

Tom Perkins - Maltese Falcon


Mega-iahtul Maltese Falcon este cel mai mare iaht privat navigabil din lume, "corabia cu panze" atingand 88 metri in lungime. Pentru orice eventualitate, exista si doua motoare de 1.800 cai-putere. Mai mult, miliardarul Tom Perkins, investitor in companii de elita ca Google si Amazon, a dorit trei catarge impunatoare pentru nava sa, alcatuite din fibra de carbon si care pot propulsa gigantul in larg in doar sase minute! Recent vazut in golful St. Tropez, iahtul a costat fabuloasa suma de 100 milioane de dolari! Daca vreti sa va bucurati de luxul acestui iaht, Maltese Falcon poate fi inchiriat ca charter pentru doar 450.000 de dolari pe saptamana.

Wayne Huizinga - Floridian

Apartinand initial jucatorului de golf Greg Norman, nava de 70 de metri lungime a fost cumparata de compania Miami Dolphins and Florida Panthers, detinuta de magnatul H. Wayne Huizinga. Renovarea a costat milioane de dolari, incluzand o pista de aterizare si spatii extra pentru oaspeti. In 2007 vasul a ajuns in cele mai exotice locatii posibile, incepand cu Antilele Olandeze, Insulele Virgine pana la West Palm Beach si Bar Harbor in Maine, avansand spre Charlottetown Harbor de pe Insula Price Edward.






Autor: Denisa Apostol

Articol preluat de pe YourMoney

Alte recomandari:

Revenirea unui automobil sport legendar

Cosmopolis: Primul oras european din Romania


Cel mai asteptat mall de fashion din Romania

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.