Enigmele trecutului: Cele mai fascinante ruine antice

Enigmele trecutului: Cele mai fascinante ruine antice
Kudika
30 Mai 2008

Ruinele templelor stravechi au reprezentat dintotdeauna atractii invaluite in mister, mii de turisti din toate colturile lumii incercand, in fiecare an, sa dezlege enigmele trecutului.

Ruinele templelor stravechi au reprezentat dintotdeauna atractii invaluite in mister, mii de turisti din toate colturile lumii incercand, in fiecare an, sa dezlege enigmele trecutului.

In ultima vreme insa, tot mai multi experti si-au exprimat ingrijorarea cu privire la riscul deteriorarii acestor veritabile comori ale trecutului de catre miile de turisti curiosi, care iau cu asalt, in fiecare an, aceste zone. Conform Forbes, cele mai amenintate obiective sunt ruinele Imperiului Maias din Paleque (Mexic) si Terasele din Moray (Peru). Pe de alta parte, economia acestor regiuni, de regula foarte sarace, au enorm de castigat de pe urma turistilor, care lasa, anual, sume importante de bani in zonele vizitate.

Bagan, Myanmar (Burma)

Myanmar, cunoscuta candva sub denumirea de Burma, a fost ocolita de turisti, in spre deosebire de vecinii sai, din cauza regimului militar autoritar ce guverneaza de aproape jumatate de secol. Cu toate acestea, cei care se vor incumeta sa viziteze aceasta fascinanta tara instabilita din punct de vedere politic, vor fi recompensati cu o adevarata bijuterie, orasul-capitala, Bagan. Constructia celor peste 13.000 temple si lacasuri sfinte, cate numara astazi Bagan, a inceput inca din anul 200 si s-a incheiat in 1287, atunci cand Kublai Khan a cucerit aceasta zona. Peste 2.000 de ruine au ramas marturie acelor vremuri, inclusiv templul Ananda, a carui cupola aurie transforma fiecare rasarit de soare intr-o experienta unica.

Monumentul National Navajo, Arizona

Multe dintre ruinele ce dateaza din vremea americanilor nativi sunt, fara indoiala, fascinante insa, Navajo National Monument este, de departe, cel mai impresionant. Ruinele sculptate parca in peretele imens al canionului constituie baza unui amfiteatru format in mod natural, care a reprezentat, pana la inceputul secolului al XIV-lea, cand a fost abandonat in mod misterios, adapostul a peste 100 de oameni.
Acum, zona face parte din rezervatia Navajo, care poate fi vizitata prin intermediul unor tururi special organizate pentru turisti.

Beng Mealea, Angkor Wat, Cambogia

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: