Setari Cookie-uri

Enigmele trecutului: Cele mai fascinante ruine antice

Ruinele templelor stravechi au reprezentat dintotdeauna atractii invaluite in mister, mii de turisti din toate colturile lumii incercand, in fiecare an, sa dezlege enigmele trecutului.

Terasele Moray, Peru

Dupa ce vizitarea magnificului Machu Picchu, urmatoarea destinatie a celor ce doresc sa cunoasca mai indeaproape istoria Imperiului Incas, este, fara indoiala, platoul de terase din Moray. Acestea par a fi o colectie de amfiteatre dar, este posibil sa fi fost un cadru special construit pentru descoperirile stiintifice. Sistemul de platforme si terase imense faceau parte dintr-o statie de cercetare in domeniul agriculturii cu microclimate construite de om. Gropile sunt extrem de adanci, creand, astfel, diferente de temperatura de pana la 30 de grade intre extreme.

Manastirea din Petra, Iordania

Petra reprezinta una dintre cele mai cunoscute regiuni in materie de ruine din lume, datorita, in principal, aparitiei ruinelor manastirii Kazneh in al treilea film din seria Indiana Jones. Stancile din gresie adapostesc temple si aproximativ 3.000 de monumente funerare sculptate in piatra, altare, locuinte si saloane de bal. Din acest peisaj impresionant face parte si o magnifica manastire pictata in culori deschise, ce transforma acest micut oras cu doar 20.000 de locuitori din Desertul Negev intr-unul plin de viata.

Marele Zid Mutianyu, China

Marele Zid Chinezesc, care se intinde pe o distanta de peste 6.500 km, reprezinta, de fapt, alaturarea mai multor ziduri, construite intre anii 1368 si 1644. De-a lungul timplului, zidul a fost afectat de atacurile strainilor, dar, mai ales, de fermierii din zona care furau caramizile pentru a-si construi case. Majoritatea turistilor opteaza pentru Marele Zid Badaling dar, Mutianyu, situat doar la 70 km de Beijing, nu este cu nimic mai prejos si, in plus, este si mai putin aglomerat.

Un articol de Raluca Stefan

Sursa: YourMoney

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.