Setari Cookie-uri

Republica Dominicana - tara cantecului si a cocotierilor

Situata in nordul Arhipeleagului Caraibelor, Republica Dominicana este una dintre cele mai fierbinti destinatii de vacanta ale momentului. Exotica 100%, cu puternice accente coloniale, cu plaje albe si o mare de culoarea turcoazului, Republica Dominicana este o destinatie pentru toate gusturiledar nu si pentru toate buzunarele.

De facut si de vazut

Cristofor Columb a debarcat pe insula Haiti pentru prima data in decembrie 1492. El a fost cel care a numit aceste pamanturi “mica Spanie” si tot el a spus ca acesta este cel mai frumos pamant din intreaga Lume Noua.

Sunt foarte multe lucruri care pot fi facute in oricare dintre statiunile Republicii Dominicane. Santo Domingo – capitala tarii este un oras magnific dar extrem de contrastant. De fapt, turistul care va ajunge aici va fi socat in primul rand de aceste contraste. Lumea din interiorul hotelurilor de lux, lumea turistica este lipsita de orice defect. Opulenta, luxul, bogatia sunt cuvintele care pot descrie cel mai bine atmosfera din interiorul acelstor mici paradisuri. Dincolo de portile acestor hoteluri insa domneste saracia si viata simpla. Localnicii sunt extrem de ospitalieri, canta toata ziua, dar afisarea cu haine si podoabe opulente in afara complexelor hoteliere… nu este tocmai recomandata.
Majoritatea hotelurilor, mai ales cele din nord si sud-est, au plaje si piscine proprii. Plajele de pe coasta Republicii Dominicane (linia de coasta a acestei tari masoara aproximativ 1300 de kilometri) sunt incredibile. Nisipul este foarte fin, de culoare alba, tarmul este strajuit de palmieri si cocotieri iar marea, extrem de limpede, are culoarea turcoazului.

Citește și:

Daca ajungeti in Republica Dominicana vizitati capitala, orasul Santo Domingo – o expozitie arhitecturala coloniala in aer liber, Insula Saona – se organizeaza frecvent excursii optionale catre acest paradis miniatural, Insula Cayo Levantado si orasul Altos de Chavon – o minunata localitate medievala.

Preturi si oferte

Pretul unui bilet de avion pana in Republica Dominicana variaza in functie de perioada, ruta si companie aeriana. Aproximativ, cu taxe incluse, acesta va va costa 1500 de euro.
Cazarea la un hotel de cinci stele din Punta Cana – in regim all inclusive – va va costa aproximativ 100 de euro de persoana. Mai multe detalii gasiti aici.

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.